Почетна » Гренел најавио нови термин за разговор о наставку дијалога Београда и Приштине

Гренел најавио нови термин за разговор о наставку дијалога Београда и Приштине

од admin
0 коментар

 „Хвала, премијеру Хотију. Разумемо вашу одлуку и радујемо се скором заказивању састанка“, написао је Гренел на свом Твитер налогу.

 

Премијер Косова Авдулах Хоти отказао је пут у Вашингтон и учешће на састанку 27. јуна у Белој кући где је требало да се састане са председником Србије Александром Вучићем уз уз посредовање специјалног америчког изасланика Ричарда Гренела.

„Због нових дешавања у Приштини као резултат оптужнице коју је поднело Специјализовано тужилаштво, морам да се вратим да се посветим ситуацији. Обавестио сам амбасадора Гренела да не могу присуствовати састанку 27. јуна у Белој куц́и“, написао је Хоти на Твитеру.

Он је додао да је предложио Гренелу да се састанак одложи за „неки други пут“.

Према наводима тужилаштва, Тачи, Весељи и други оптужени сносе кривичну одговорност за готово 100 убистава. Који се конкретни злочини стављају на терет ове групе није наведено.

Након саопштења Тужилаштва, Гренел је саопштио је да га је косовски председник Хашим Тачи обавестио да је отказао пут у Вашингтон.

Састанак на коме је требало да се разговара о наставку дијалога између Косова и Србије, уз посредовање специјалног изасланика председника САД Доналда Трампа Ричарда Гренела био је планиран за 27. јун.

Н1/Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар