Почетна » Грочански одбор СНС-а се јавно не одриче Стефановића

Грочански одбор СНС-а се јавно не одриче Стефановића

од admin
0 коментар

 Раније, наводно, након што су сви грочански месни одбори одржали састанке на којима је консултовано целокупно чланство, једногласно је подржан став да је неопходна смена председника Градског одбора СНС Београд. Међутим, ову информацију је објавио једино Жиг инфо, док је из табора грочанских напредњака ова вест тајна за јавност.

 

 

Наиме, на друштвеним мрежама Општинских одбора Српске напредне странке, што се тиче подручја града Београда, објављена су саопштења да је дошло до изгласавања неповерења Небојши Стефановићу, па и целокупном београдском одбору. Па су тако  раковачки , вождовачки, староградски, врачарски и други одбори напредњака избацили саопштења, док грочански одбор о томе ћути, јер никаквих информација о подршци или неповерењу нема на њиховој званичној страници.

Према јучерашњем писању портала Нова, међу онима које би могла да почисти напредњачка метла у првом реду се издвајају председници општина Палилула и Гроцка, Александар Јовичић и Драган Пантелић. Према речима извора портала Нова.рс из Српске напредне странке, поменуте општине су под директном контролом Стефановића и њихови председници ће се међу првима наћи под лупом уколико не прихвате да гласају за његову смену.

Што се тиче Гроцке, предлог за смену је прихваћен, али  се поставља питање зашто грочански одбор напредњака о томе ћути, односно зашто званично не објави саопштење!

Бања се такође није јавно одрекла почасног грађанина Стефановића

Портал Нова. рс, наводи да је Одбор напредњака у Врњачкој Бањи, затражио, као и већина одбора у Србији, да се садашњи председник Градског одбора СНС Београд и министар одбране Небојша Стефановић, разреши са свих страначких и државних функција. Све ово не би толико ни било чудно да Стефановић није имао одличне односе с руководством Врњачке Бање, наводи се на овом порталу.

Иако ова одлука није јавно објављена, као што то раде остали одбори СНС, пише Нова.рс, састанак је одржан у суботу, и одлука је била једногласна.

Исто као и у Врњачкој Бањи, Небојша Стефановић је почасни грађанин и у Гроцкој. На Богојављање 2018. године, тадашњи министар МУП-а, Небојша Стефановић постао је почасни грађанин Гроцке. 

Приликом доделе признања министар Небојша Стефановић је истакао да је то велика част, али и обавеза. „Ово је признање свима онима који су се са мном борили да општина Гроцка буде боље место за живот.“

А „борили су се“ и изгласали да постане почасни грађанин Гроцке, готово сви они који данас седе при врху власти у овој локалној самоуправи.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар