Почетна » Гроцка се ослободила повереника или ипак није?

Гроцка се ослободила повереника или ипак није?

Нису а јесу повереништво

од Жиг Инфо
0 коментар

Избором председника општинског одбора СНС-а аутоматски се брише функција повереника. Његова улога престаје. Повереник или „принудни управник“ више нема улогу и сва одлучивања сада долазе од стране председника општинског одбора. Да ли ће то тако бити?

Доласком повереника за Општински одбор СНС Гроцка побркали су се лончићи. Повереник, прво Миличковић, па Јокић а сада и Чупковић , прво што су урадили јесте да преузму, практично, општину. Апсолутна контрола над трошењем средстава буџета и планирање трошења истог. Општински одбор их није занимао.
Није само контрола општине нешто што је заједничко за сва три повереника. Заједничко им је и мишљење о Пантелићу. Сви имају исто мишљење а то је да Пантелић не може да изнесе функцију председника општине. Први га је предложио по , очигледној, директиви. Када је схватио да је то била грешка престао је да се појављује. Други, Јокић, га је добро упознао, одрадио кампању, изобећавао свашта, излагао и „народ и партију“, дао налоге за плаћања и са истим мишљењем затражио разрешење. Јокић га није мазио, а Јокићев заменик Адам Шукало још мање али Пантелић је и то апсорбовао. Упио , уз благи осмех и одобравање.

Трећи повереник је одмакао најдаље. Он је Пантелића подругљиво називао „шмекером“, и њега и Влашковића, терао га да се извињава, и то два пута, што је закаснио на састанак. Било је ту још много тога , ниских удараца,  можда и заслужених , али га је ипак предложио , као најбољег , за председника општинског одбора.
Директива, или је схватио да Пантелић све може да прогута? Нема те ствари која може да га понизи или да га натера да поцрвени. Можда му баш такав одговара да би наставио контролу над одбором и општином .
Да, баш то јер на констатације чланова да Пантелић није довољно добар, ни професионално а ни карактерно, дојучерашњи повереник је листом одговарао да се не брину и да ће он водити одбор, а не Драган.

То потврђује и саопштење ОО СНС-а Гроцка у којем се наводи да је некаквом састанку председавао повереник Чупковић, поред председника Пантелића. Па зар може да постоји повереник ОО-а и председник заједно?
Чупковић може да води одбор, као шта? Као директор Паркинг сервиса?

Све ово више личи на мужу. Измусти што више и од општине и од Пантелића. Подсећа и на то да постоји жеља да се странка уништи. Да се сведе на минимум. Да нема већину у следећем сазиву. Да се полако гаси. Да преда власт. Да нестане. Катаклизма политике у Гроцкој почиње са увођењем привредника у општинску власт. Привредници су можда добри за приватан бизнис али за политику, не. У политици буџет није приватна ствар него подлеже контроли и закону. Паре нису твоје него државне. Троше се по плану и програму уз спровођење јавних набавки. У приватном сектору је то другачије. Први привредник је био Зоран Јовановић. Њега су жути предложили по идеји црвених. Ђилас га је разрешио када је повукао ДС јер је схватио да је погрешио. Други је био Раде Тодоровић. Издржао годину дана и Пекарски га је сменио када је схватио да се овај изгубио. Трећи и последњи је Пантелић. Предходна двојица су занемарили фирме и нашли се у неизвесној ситуацији. Трећи је упропастио своју фирму. Прича се да се и из куће иселио. Шта ти је то жеља за влашћу. Ко ће схватити да је погрешио па да и њега смени?
Приватници, локални олигарси, у власти, не иде .
То је схватио и председник Руске федерације.

„Путин је из државне власт уклонио олигархе. На олигархе и на самопрокламовану интелигенцију се не можеш ослонити. Они немају државу, они немају веру. Интересује их само моћ и то само у служби личног богаћења,“ изјавио је Јатиф Кедми, бивши израелски обевештајац и шеф службе.

Не може се рећи да је то исти ниво и да су особе исте али шаблонски посматрано не преклапа се економија и политика. Економија је ту да подржи, да финансира и да помогне а политика је ту да обезбеди боље услове, мање расходе и порезе и да се тако реваншира. Дати некоме ко има бизнис, производњу, некоме ко прави паре, моћ да одлучује. Наравно да ће је злоупотребити и да ће све уништити . На крају и себе јер нема границе.

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар