Почетна » Гроцка у четвртак добија локалну власт, откривамо ко ће се у њој наћи

Гроцка у четвртак добија локалну власт, откривамо ко ће се у њој наћи

од admin
0 коментар

Подсетимо се, Конститутивна седница ГО Гроцка, одржана је 11. августа на којој су верификовани мандати одборника. Затим је уследио наставак 18. августа, када је Гроцка добила председницу Скупштине, Душицу Мемаровић из Лештана која је на претходним локалним изборима била на листи Српске напредне странке.

Наставак те седнице, наставиће се у четвртак 3. септембра 2020. године када ће се изабрати остало руководство ГО Гроцка. Према сазнањима Жиг инфа, распоред функција изгледаће овако:

Драган Пантелић- Панта, први на листи СНС-а биће изабран за председника ГО Гроцка. Његов заменик би требао да буде Иван Паунић, кошаркаш који се на листи СНС-а нашао одмах иза Пантелића.

За заменика председника Скупштине ГО Гроцка, Душице Мемаровић, биће изабран  Радољуб Јовановић, такође из Лештана. Јовановић је такође са листе СНС-а на којој се налазио на 17. месту.  У јавности је познат по надимку Ера.

Што се тиче прерасподеле места Чланова већа ( укупно  има 9 места), очекују се следећа имена, односно странке:

Стефан Дилберовић, Миленко Буквић, Милан Марковић и Владо Радовановић су координатори СНС-а у Гроцкој и следује им место као Члана већа ГО Гроцка. Поред ове четворке, пети Члан већа из редова СНС-а биће Тијана Барбу – Милић из Умчара. Дакле Српска напредна странка имаће 5 од 9 места Чланова већа.

Једно место Члана већа ГО Гроцка припашће Социјалистичкој партији Србије.

Преостала три места заузеће странке које су наступале на заједничкој листи СНС-а за претходне локалне изборе.

Испред  Самосталне српске странке ( бивши Младеновићев Самостални ДСС) као Члан већа биће Спасоје Живановић из Бегаљице.

По једног Члана већа добиће  ПСС- Браће Карић, као и Покрет социјалиста (Александар Вулин).

Према сазнањима Жиг инфа, један од координатора СНС-а, Дејан Влашковић из Калуђерице није прихватио да буде Члан већа, већ ће, за сада, само бити одборник у ГО Гроцка.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар