Почетна » Грубачки (ЗЛФ): Вучић 2.000 дана није посетио Зрењанин, град без воде за пиће

Грубачки (ЗЛФ): Вучић 2.000 дана није посетио Зрењанин, град без воде за пиће

од Други Пишу
0 коментар

Покрајински посланик Зелено-левог фронта (ЗЛФ) Бранислав Грубачки изјавио је данас да је током 12 година власти Александра Вучића Зрењанин нападнут на свим фронтовима и да због тога председник државе већ више од 2.000 дана није посетио највећи град у Банату.

Грубачки је агенцији Бета казао да је Вучић довео фабрику која уништава природу, град је годинама без пијаће воде, а спорно је и шта се дешава с огромном површином земљишта која је додељена немачкој фабрици „Тенис“.

Ова власт је, додао је, угрозила је идентитет Зрењанина, затровала ваздух и земљу, и није ништа урадила да после 20 година Зрењанин добије здраву пијаћу воду.

„Када је половином марта 2018. године Александар Вучић озваничио почетак радова на најскандалознијој инвестицији у Зрењанину, а и шире, кинеској фабрици Линг Лонг, нико није могао претпоставити да га неће бити у сличној улози целих 2.000 дана, односно до данашњег дана, у Зрењанину. Дакле, отворио је радове, пресекао врпцу и више се није појавио. Знамо и зашто“, казао је он.

Према његовим речима, све је учињено и све је уништено да би се довела фабрика с прљавом технологијом, која је наметнута Зрењанину, остављајући град без основних ресурса.

„Корумпирано руководство је прихватило инвестицију Линг Лонг, која је спорна не само еколошки већ зато што представља ‘државу у држави’. Вучић се никада није вратио да прати развој инвестиције, иако је наметнуо Линг Лонг грађанима Зрењанина“, оценио је посланик.

Навео је да је без праћења и контроле, пројекат Линг Лонг постао симбол неодговорности и лоше политике која граду „доноси само пустош“.

„Ова прљава инвестиција је заједно с осталим неоствареним обећањима отворила Пандорину кутију – непостојања одговорности. Зато Вучића нема у Зрењанину“, објаснио је Грубачки.

Додао је да је Зрењанин град који обележава две деценије непостојања пијаће воде, „што постаје његов бренд“.

„Обећања о решавању проблема воде остала су неиспуњена, а милиони су отишли на неуспешне пројекте. Знате шта вам прво кажу кад дођете у Зрењанин? ‘Пазите, овде се вода не пије’. Међутим, пропаст се ту не зауставља. Вучићева екипа је 2018. планирала да преименује Зрењанин у Петровград. Срећом ова националистичка политика доживела је неуспех. Грађани су јасно и гласно рекли да то не прихватају и да је то граница, а Вучић је морао да се повуче“, подсетио је Грубачки.

Казао је да је Зрењанин постао град из којег се становници масовно исељавају.

„У последњих 15 година, четвртина становништва је напустила град“, рекао је.

Грубачки истиче да Вучић зна да му Зрењанин не може донети политичке поене и да га зато заобилази у „широком луку“.

„Град је у паду, без добрих примера за промоцију, и све што је обећано остало је неиспуњено. Зрењанин је место где Вучићу рејтинг може само да падне, због чега га избегава. Вучић, као носилац свих листа, не може након 12 година да покаже промене на боље, а опстаје политиком која не доноси ништа добро“, казао је Грубачки.

На градским изборима одржаним у 2. јуна ове године, листа „Александар Вучић-Зрењанин сутра“ освојила је 41 одборнички мандат, листа „И вода и слобода-НАДА-Уједињена опозиција Зрењанина“ 12, изборна листа „Зрењанин против насиља-Бирамо Зрењанин“ девет, листа „Ми снага народа-Бранимир Несторовић“ три и листа „Савез војвођанских Мађара-Балинт Пастор“ два одборничка мандата.

Foto: Beta/Ljiljana Stupar

Бета

Можда ти се свиди

Оставите коментар