Почетна » „Хало, ја сам из партије“: Послушајте како СНС намешта директоре по Србији

„Хало, ја сам из партије“: Послушајте како СНС намешта директоре по Србији

од Други Пишу
0 коментар

У основној школи „Душан Радовић“ у Нишу недавно се бирао нови директор. На конкурсу је било двоје људи, а непосредно пре гласања члан школског одбора добио је позив од начелника Нишавског округа Петра Бабовића, иначе истакнутог члана СНС, у којем се позива на своје ингеренције и заказује кафу како би „причали“ о избору директора. Посланица Странке слободе и правде Јелена Милошевић, која је снимак и објавила, за Нова.рс каже да је Бабовић починио два кривична дела из области корупције, и то за само 20 секунди, те да му ово није први пут да прети и застрашује како би обезбедио да чланови СНС буду постављени за директоре школа.

Милошевић је на Твитеру објавила снимак телефонског разговора начелника Нишавског округа Петра Бабовића са чланом школског одбора у школи „Душан Радовић“, уз поруку:

„Дошли смо до овог ретког снимка и доказа у коме је начелник Нишавског округа Петар Бабовић успео да изврши чак два кривична дела корупције у 20 секунди – док као СНС комесар врши притисак на члана школског одбора ОШ “Душан Радовић” уочи гласања за директора. Тужилаштво,изволите“, написала је Милошевић.

 

Разговор је текао овако:

Бабовић: Добро јутро, Пеђа Бабовић је… Начелник округа… Хтео бих са вама да се видимо, да попијемо неку кафу. Па да видим, кад би то могли?

Члан ШО: Ау, данас и сутра много тешко.

Бабовић: Онда можемо Боже здравља, петак. Је’л тако?

Члан ШО: Па, једино петак после… Преподне, преподне…

Бабовић: Претпостављате због чега вас зовем?

Члан ШО: Не знам.

Бабовић: Овај… Душко Радовић…

Члан ШО: Добро, да?

Бабовић: Па ја сам неко ко има ингеренције, а ви сте делегирани тамо.

Члан ШО: Јесам.

Бабовић: Тако је, а ја сам испред партије која има ингеренције.

Члан ШО: Претпостављам.

Бабовић: Договарамо се за петак ујутру да се видимо…

У изјави за Нова.рс Јелена Милошевић каже да је познато да је Бабовић сива еминенција нишке просвете.

„Без његовог амина ни спремачица не може да се запосли у школи. Људи који су у школским одборима трпе страховите притиске. Последње што се десило јесте да су на седници школског одбора у једној школи две жене, мајке, плакале, због притисака који су трпеле да гласају за кандидата СНС. Овај снимак доказује да је за 20 секунди Бабовић успео два пута да изврши кривично дело корупције, те позивам тужилаштво да се пробуди из зимског сна и да заштити грађане од напредњачких кабадахија, а министарку за државну управу и локалну самоуправу Марију Обрадовић да хитно разреши Бабовића. Ја ћу о овоме причати и у Скупштини Србије“, каже Милошевић.

Како даље наводи, у међувремену је за директора изабран кандидат СНС, а документација је у Министарству Просвете.

„Бранко Ружић треба да да сагласност, па га позивам да размисли о целом случају. Никоме није јасно шта је заправо Бабовић, начелник округа или СНС комесар? Он се у снимку два пута позива на ингеренције. О каквим он то ингеренцијама прича? Он као начелник округа никакве везе нема са просветом, нити има ингеренције у избору директора школа“, закључује Милошевић.

Јелена Јеловац   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар