Почетна » Хаос на седници градске скупштине у Крагујевцу: Одборница власти фотографисала опозицију у ходнику док једу, они оштро реаговали

Хаос на седници градске скупштине у Крагујевцу: Одборница власти фотографисала опозицију у ходнику док једу, они оштро реаговали

од Други Пишу
0 коментар

На првој редовној седници Скупштине града Крагујевца, која је одржана у уторак, око 22 сата дошло је до вербалног инцидента, јер су опозициони одборници оштро реаговали на поступак колегинице из владајуће коалиције, која их је фотографисала док су у ходнику јели.

То се догодило и у првом делу седнице одржане 24. априла, када је градоначелник Никола Дашић у један сат после поноћи наручио пице за све одборнике, а онда су се на порталима и у таблоидима појавиле њихове фотографије док једу, уз негативне коментаре.

У уторак је градоначелник Никола Дашић условно осудио поступак одборнице из редова владајуће коалиције, рекавши да то није у реду ако се догодило, али да није у реду била ни реакција одборника опозиције, који су повадили своје мобилне телефоне и сликали одборницу док је седела у скупштинској сали.

Тежи инцидент је избегнут тако што је председник Скупштине града дао паузу од 20 минута како би се “смириле страсти и охладиле главе”.

Опозициони одборници наставили су да своје време за дискусију користе за ћутање за скупштинском говорницом.

И почетак прве седнице, 24. априла протекао је у истој атмосфери, па је након 16 сати рада, расправа “ћутањем” прекинута у један сат иза поноћи, а њен наставак заказан је за 10. мај, али је та седница одложена због недостатка кворума.

Ћутање опозиционих одборника је, према њиховим речима, реакција на избегавање владајуће већине да у дневни ред седнице скупштине уврсти расправу о наводној штетној одлуци претходног Градског већа којом је, према тврдњама опозиције, градски буџет оштећен за 296 милиона динара.

Данас пре наставка скупштинског заседања владајућа већина је прихватила захтев опозиције да се на првој наредној седници расправља о формирању анкетних одбора који би испитали све финансијске и друге аспекте у вези са случајем Сервиса и реконструкције Градске тржнице.

Pozivajući se na povredu Poslovnika, 36 opozicionih odbornika blokirali su govornicu Skupštine grada Kragujevca Foto:Lazar Novaković/FoNet

Фонет/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар