Почетна » ХИТ Палма води Јагодинце по Србији да виде колико је заправо њима добро!

ХИТ Палма води Јагодинце по Србији да виде колико је заправо њима добро!

од admin
0 коментар

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић изјавио је данас да ће организовати екскурзије Јагодинаца по другим градовима Србије како би видели колико је Јагодина изграђенија од других.

„Целу Србију обиђох, али град као Јагодину нигде не нађох“

– Пре два месеца рекао сам да ћу моје Јагодинце да водим на екскурзију по градовима Србије, да виде у каквом су стању улице у тим градовима и насељима и да их упореде са Јагодином, колико су им села асфалтирана, какви су им Домови културе, имају ли КУД, колико се поштује српска традиција – рекао је Марковић новинарима.

Он је најавио да ће организовати одлазак Јагодинаца, мештана Рибара, Мајура, Кончарева, Ланишта, Буковча и других села, али није прецизирао у које градове.– За почетак, биће то један град, леп град, већи од Јагодине, има индустријску традицију и у четири села око тог града, видеће да су им путеви без асфалта, да немају Дом културе – објаснио је Марковић.

Марковић је сигуран да ће његови суграђани, када се врате својим кућама, рећи оно што је рекао и чувени Јованча Мицић у комедији „Пут око света“ Бранислава Нушића: „Целу Србију обиђох, али град као Јагодину нигде не нађох“.

Он је такође нагласио да је из свих великих градова у којима је боравио у Србији и свету, пресликао најбоље и донео у Јагодину.

„Ти ситни пројекти од 20.000 – 30.000 евра“

„Никада се није десило да одемо у свет да одведем неку делегацију у неки град Европе, а да смо се вратили без резултата“, рекао је он и додао да у Јагодини више не отвара „те ситне пројекте од 20.000 – 30.000 евра“.

– Гледам неке моје колеге у дугим градовима, отварају и кад су заменли ограду око зграде у дечијем вртицу. Мени је то смешно. Ми гледамо шта је то од капиталних инвестиција, шта је то што доноси сутра боље нашм грађанима и што доноси нова радна места – закључио је Марковић.

Тањуг/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар