Почетна » „Хитно зауставити прогон грађана који су учествовали на еколошким протестима“

„Хитно зауставити прогон грађана који су учествовали на еколошким протестима“

од Други Пишу
0 коментар

Покрет слободних грађана позвао је Министарство унутрашњих послова, безбедносне службе и правосуђе да зауставе прогон над грађанима који су учествовали на еколошким протестима у Србији. Поручили су им да хитно престану да приводе грађане, уз претресе станова и конструисање процеса у којима их потпуно неосновано оптужују за позив на насилно рушење државног поретка.

„Александар Вучић, Александар Вулин и Ивица Дачић би уместо што, по угледу на Владимира Путина, терају институције да се баве оним што активисти пишу на друштвеним мрежама, могли да ипак пробају да објасне како смо имали три напада на полицијске службенике у последњих неколико месеци у којима је један полицајац погинуо, или како је Милан Радоичић опремио своју малу војску за напад у Бањској“, навели су у саопштењу.

ПСГ је оценио да репресивна и хистерична реакција власти према активистима који се супротстављају отварању рудника Рио Тинто показује да грађани са пуним правом сумњају у сигурност пројеката које власт доноси у тајности и без јавне расправе.

„Нико у Србији више не верује да Српска напредна странка може било шта да ради по Уставу и закону, па ни да заштити животну средину или животе грађана“, наведено је у саопштењу.

Покрет слободних грађана најоштрије осуђује прогон који спроводи Министарство унутрашњих послова, безбедносне службе и правосуђе над грађанима који су учествовали на еколошким протестима у Србији.

Више активиста привођено је последњих неколико дана због учешћа у протестима због најаве ископавања литијума у Србији.

Protest-protiv-iskopavanja-litijuma-100824-Foto-Goran-Srdanov00-22-1024×683-1.jpg

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар