Почетна » ХОЋЕ РЕИЗБОР Тома и 30 посланика

ХОЋЕ РЕИЗБОР Тома и 30 посланика

од admin
0 коментар

Председник Србије Томислав Николић увелико врбује људе из СНС „за не дај боже“ како би, уколико не добије подршку за председничку кандидатуру, могао да направи свој посланички клуб у парламенту, а онда, евентуално, по виђеном рецепту, оснује и своју странку.

Ова сазнања износи данашњи дневни лист „Курир“. Како још пише овај дневни лист, постизборна скупштина СНС-а заказана за 28.мај, решиће многе дилеме у вези са саставом нове Владе Србије, али ће бити и увертира у потенцијално најтурбулентнији период у који ће странка упловити очи председничких избора, практично одмах по формирању извршне власти. Председнички избори биће полигон на којем ће се коначно у СНС расветлити Николићев положај у партији, пише Курир.

Како се још наводи, Николић је успео да угура својих 30 посланика у првих сто места на листи СНС-а.

Николић је прекјуче добио јавну поруку од Вучића, који је, на питање о председничким кандидатима унутар владајуће странке, поручио да га ови избори не интересују и да ће се нјима бавити месец дана препре њиховог одржавања. Претходно је Николић показао да губи стрпљење због неопредељености своје формално бивше странке, па је одабрао да у финишу кампање за парламентарне изборе истакне сопствену кандидатуру за председничку трку, иако је тврдио да без подршке СНС то неће радити.

Политички аналитачари сматрају да сада сукоб не одговара ни једном ни другом а да би ВУчић изашао као победник јер је Николић сувише слаб да би се турбуленције у СНС завршиле деобом.

Нико од представника СНС јуче није хтео да коментарише деобу.

 

За Жиг Инфо:

Приредио Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар