Почетна » У више војвођанских места избори за МЗ – и опет притисци и организовано гласање

У више војвођанских места избори за МЗ – и опет притисци и организовано гласање

од admin
0 коментар

 У Равном Селу у Општини Врбас, где се очекује висока излазност и где традиционално побеђују кандидати Социјалистичке партије Србије, примећено је више аутомобила без регистарских ознака у близини гласачког места.

Једна од кандидаткиња СПС-а и бивша посланица у Скупштини Србије Марјана Мараш рекла је за Н1 да су уочили и комби возила обележена белим листићима, у којима су на гласање довожени мештани ромске националности.

У селу Башаид у кикиндској општини, где је на изборним листићима поред пет кандидата Српске напредне странке и пет независних кандидата, активисти СНС системом „од куће до куће“ доводе мештане на гласање, а такође је примећен неуобичајено велики број аутомобила.

Како је Н1 раније известила, притисака на бираче у том банатском селу било је и у данима уочи избора, када су по кућама дељени флајери и поклон пакети са прехрамбеним производима.

Подсетимо, уочи избора за савете месних заједница у Новом Саду који су одржани у јуну, забележено је више инцидената и притисака на бираче, незапамћених за изборе на месном нивоу управе.

Ксенија Павков   Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар