Почетна » Градска чистоћа доделила 15 милиона динара фирми блиској СНС

Градска чистоћа доделила 15 милиона динара фирми блиској СНС

од admin
0 коментар

 

– 15 милиона динара за промоцију ЈКП Градска чистоћа. Нашим парама се промовишу нама. 127.000 евра – објавио је на Твитеру Борис Малагурски.

Да СНС наставља праксу расипања новца грађана Србије и неекономичног трошења буџетских средстава, доказ је и најновија одлука ЈКП Градска чистоћа Београд, да додели 15 милиона динара фирми „Invictus Media“, блиској Александру Вучићу, за потребе промоције кампање о рециклажној делатности.

– Уговор о отвореном поступку јавне набавке број О.П. 67/2020: Услуга спровођења промоедукативне кампање о рециклажној делатности према идејном решењу визуелног идентитета рециклажне делатности додељује се понуђачу INVICTUS MEDIA  ДОО БЕОГРАД – стоји у Одлуци о додели уговора ЈКП Градска чистоћа Београд.

У одлуци овог градског предузећа стоји да су средства за реализацију предмета јавне набавке предвиђена Програмном пословања за 2020. годину. Такође, наводи се да „Invictus media“  испуњава прописане критеријуме за квалитетан избор привредног субјекта и да је понуда дата у оквиру процењене вредности.

– Све афере безобзирног трошења нашег новца су само кап у мору испумпавања новца из буџета зарад богаћења политичке елите на власти и људи блиских њима. Док народу понављају да морају вредно да раде и да не очекују да ће држава да им реши све проблеме, руководство користи државни буџет да реши не само своју егзистенцију већ и ко зна колико генерација унапред. У томе и јесте суштина трулог неолибералног система који се деценијама намеће – сиромашнима се говори да су сами криви за своје сиромаштво, а политичари без дана радног стажа отимају новац који би требало да се улаже у инфраструктуру, социјалне програме и културно уздизање народа. Показали смо да можемо да зауставимо штетне јавне набавке, као у случају Путева Србије или јелке од 83.000 евра, можда ће то бити случај и са овим штетним уговором ЈКП Градска чистоћа и „Invictus media“ , али док не променимо систем, само ћемо лечити последице без уклањања узрока – каже Борис Малагурски, коментаришући потез ЈКП Градска чистоћа.

Иначе, „Invictus media“  доспела је у жижу јавности када је БИРН објавио контроверзну фотографију Андреја Вучића и Звонка Веселиновића, баш у просторијама ове маркетиншке агенције током предизборне кампање 2014. године. Ову рекламну агенцију је СНС ангажовала током кампање за изборе у марту те године.

 „Invictus media“ је рекламна агенција основана 2012. Са по 50 одсто удела, њени власници су били Драган Вукоичић и Огњен Оливерић.

Оливерић је у јануару 2014. године изабран, заједно са Андрејем Вучићем, за члана Председништва КК Црвена звезда, а из Звезде су и отишли заједно већ у јуну исте године, када је и из УО клуба отишао и Предраг Мали.

„Invictus media“ , чији је данас власник и директор Немања Милутиновић, из године у годину бележи раст пословног прихода, а 2018. завршила је са нето добитком од око 30.000 евра.

Међу клијентима ове рекламне агенције су Београд на води, Телеком Србија, Поштанска штедионица, ПМЦ инжењеринг, НИС, Државна лутрија Србије, Национална служба за запошљавање…

Директно.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар