Почетна » Бахати и безобразни: Локални СНС шерифи “на делу”

Бахати и безобразни: Локални СНС шерифи “на делу”

од admin
0 коментар

 Спасићев случај, када је возио под дејством алкохола и прошао кроз црвено светло, након чега је изазвао удес, можда и не би био тако чудан да председник општине Аранђеловац Бојан Радовић поводом целог догађаја није дао срамно објашњење.

Како је рекао, реч је о волонтеру који је разносио пакете помоћи. Стиче се утисак да се јавност у Србији већ навикла на то да онима који су блиски власти, па и локалној, закон не може ама ништа. Бар док не “освану” у медијима.

 

Случај који најбоље илуструје ову релацију дефинитивно јесте поступак који се водио против првог човек Бруса Милутина Јеличића Јутке, који је осуђен за полно узнемиравање бивше сараднице Марије Лукић. Након што је Лукићева поднела кривичну пријаву, њој је симболично уследио отказ, али и бројне неприлике у Брусу, јер се осмелила да “крене” на локалног шерифа коме до тада нико ништа није могао.

Иако је било немогуће да надлежне институције зажмуре на овај случај након што је он испливао у јавности, сам поступак обележиле су бројне опструкције. Тако је велики број претреса одложен због Јуткиног непојављивања због чега је наложено и његово привођење. Са друге стране, и поред наредбе суде о привођењу на претрес, полиција је тврдила да “Јутку није могла да пронађе на адреси и приведе, иако су га грађани Бруса виђали свакодневно у том месту”.

Случај Симоновић: Паљење куће новинара и претње тужиоцу

Такође, новинар портала “Жиг инфо” Милан Јовановић и даље чека судски епилог за оптужене који се терете да су запалили његову кућу у Гроцкој децембра 2018. године. Иако је Јовановић од самог почетка као налогодавца паљења куће означио тадашњег првог човека Гроцке Драгољуба Симоновића, он је приведен на разговор скоро два месеца касније.

Симоновић је у јавности небројано пута оптуживао Јовановића да лаже, а сам поступак обележила је и једна занимљива ситуација. Наиме, приликом једног главног претреса Симоновић је припретио заменику тужиоца Предрагу Миловановићу. Он је, износећи одбрану, тужиоцу најпре замерио то да се “заложио за овај случај као да је бранилац новинара Јовановића”.

“Ја разумем да је тужилац млад и да има жељу да напредује у Више тужилаштво. То је нормално. Може се десити да после овог процеса и не буде више тужилац. И то ћемо видети”, рекао је тада он.

Аранђеловац: Кум министра полиције пребио

Још један у низу јесте и случај Горана Папића, кума бившег министра полиције, а садашњег министра одбране, Небојше Стефановића, који је пре више од годину дана, заједно са колегом из СБПОК-а Томиславом Антонијевићем, брутално је претукао Дејана Пејовића власника ресторана “Јахорина”.

Сем што је кум функционера СНС Стефановића, Папић је у то време био заменик начелника СБПОК-а, а истрага о пребијању већ годину дана тапка у месту.

Градоначелник Суботице “отплатио” претње

Бескруполозно понашање локалних шерифа можда се најбоље огледа у случају градоначелника Суботице Богдана Лабана који је свом суграђанину изрекао стравичне претње.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан уплатио је 100.000 динара у хуманитарне сврхе на посебан рачун Владе Србије, чиме је окончан случај тужбе Владимира Половине против њега због изречених претњи.

Лабан и Половина састали су се у августу 2017. у једном суботичком хотелу, наводно због плаката излепљених по целој Суботици на којима је писало “Богдане, Бог је љут”. Лабан је Половини том приликом упутио стравичне претње.

“Још ли те једном чујем, самлећу те као млевено месо. Гркљан ћу ти ишчупати кад га шчепам, као мој питбул ћу ти појести тај гркљан, пи… једна смрдљива. Немој да те сад сагорим. Треба бетонске ципеле да ти дам?”, рекао је Лабан, а што се може чути на снимку који је убрзо освануо у јавности.

Пијани кандидат СНС у Обреновцу кршио полицијски час

Да се локалне “кабадахије” постављају као да им нико ништа не може било је јасно и током ванредног стања у Србији, као и полицијског часа који је уведен услед спречавања ширења коронавируса у нашој земљи. Тако је на друштвеним мрежама освануо видео снимак тројице мушкараца у видно алкохолисаном стању како насред улице у Обреновцу, током трајања полицијског часа, певају.

 

Иначе, поменути снимак је на Твитеру објавио Балша Божовић, који је и написао да је реч о већнику општине Блажићу, кандидату за одборника СНС Ђорђевићу и извесном Ристичевићу.

Убрзо су и надлежни органи реаговали, а Прекршајни суд у Обреновцу казнио је члана већа општине овог града Драгана Блажића глобом од 60.000 динара, док су кандидат за одборника Српске напредне странке Милутин Ђорђевић и извесни Синиша Ристичевић кажњени новчаном казном од 50.000 динара због кршења полицијског часа.

Тања Миловановић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар