Почетна » Народна: Весић отворио дечије игралиште на канализацији

Народна: Весић отворио дечије игралиште на канализацији

од admin
0 коментар

 

“Питам Весића коме је пала на памет идеја да на канализацији гради игралиште? Игралиште је направљено у Шејкиној улици у доњем делу Миријевског потока, који је претворен у нелегални канализациони испуст због небриге градске власти, а пре 20 година могла је да се пије вода из тог потока”, рекао је председник Општинског одбора Народне странке Звездара Вид Нинић у програму “Отворено”.

Нинић је навео да се неподношљив смрад од канализације шири и у насељу Горње Миријево, а да је критично место и Звездарска шума, која је легло прљавштине.

“Ако надлежне службе нешто не предузму, скупићемо се и блокираћемо улице. Шта ће нам национални стадиони ако не можемо да изађемо из куће због смрада”, рекао је Нинић.

Он је истакао да је канализација највећи проблем у општини Звездара, коју чини 17 месних заједница, а пет је угрожено недостатком канализационе мреже – Северни булевар, Старо Миријево, Велики Мокри Луг, Мали Мокри Луг и Ново Миријево.

“Проблем канализације постоји и у стамбеном делу Миријева, у улицама Михаила Булгакова и Марије Црнобори, где су канализациони испусти из стамбених зграда противзаконито пуштени у Миријевски поток, што је ван сваке памети”, рекао је Нинић.

Одборник Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић рекао је да је нелегална градња узрок проблема са канализацијом, јер “дивље изграђени објекти” немају легалне прикључке на канализацију, па се фекалне воде изливају у Миријевски поток.

“Функционери СНС-а узимају мито за нелегалну градњу и општинске и градске инспекције ћуте. Звездара и цео Београд су пуне таквих локација. Председник Србије Александар Вучић најављује борбу против мафије, а мафија не реагује, јер зна да од те борбе нема ништа”, рекао је Павловић.

“Дозвољава се нелегална градња, а не прилагођава се инфраструктура и насеља више не могу да поднесу толики прилив становништва. Корумпираној власти СНС-а није важно како ће људи живети, него да узме новац за нелегалну градњу, њих није брига да ли ће бити саобраћајне гужве и да ли ће смрдети канализација”, додао је Павловић.

Одборница Народне странке у Скупштини Београда Марина Липовац Танасковић указала је на проблем загушености саобраћаја у општини Звездара, и навела да је једино решење градња Миријевског тунела.

“Тунел дужине 580 метара би био изграђен од Устаничке до Улице Матице српске и у великој мери би решио проблем саобраћаја, јер би скратио везу Миријева са Булеваром краља Александра и везу са Чукарицом и Новим Београдом”, рекла је Липовац Танасковић.

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар