Почетна » Сарадник Стефановића гласао за његову, али и за своју смену

Сарадник Стефановића гласао за његову, али и за своју смену

од admin
0 коментар

 Миличковић је шест година као државни секретар МУП-а био један од најближих сарадника Небојше Стефановића, а обојица су били у врху београдског одбора Српске напредне странке – Стефановић као председник, а он као потпредседник.

Попут осталих одбора у Србији, и младеновачки се средином маја изјашњавао о смени Небојше Стефановића, али и комплетног руководства СНС у Београду, чији је члан и Миличковић.

Занимљиво је да је на тој седници он био председавајући и да је оклевао да смене у градском одбору стави на дневни ред, иако је то било предвиђено као прва тачка дневног реда, због чега се побунио један члан напредњака.

Све се на крају завршило тако што је одлука о смени Стефановића и руководства београдског одбора СНС донета једногласно, а за своје разрешење гласао је и Миличковић.

Дебату са седнице преносимо у целости:

Миличковић: ”Као што сам рекао на Извршном одбору и Председништву странке, на девет месних одбора је тражено…”

Члан СНС: “Председавајући, ви сте прекршили дневни ред. Прва тачка је изјашњење, ставите да се ви изјасните, а после наставите. Прекршили сте статут.”

Миличковић: “Ми морамо да расправљамо о месним одборима.”

Члан СНС: “Ви председавајући кршите Статут. Ми смо се изјаснили о првој тачки дневног реда да ставите на изјашњење… А после радите то што хоћете”.

Миличковић: “То је у оквиру прве тачке”.

Члан СНС: “Немојте ви у оквиру. Овде је тачно рецизирано прва тачка дневног реда да се изјаснимо о смени председник градског одбора Небојше Стефановића и руководства и то ставите на гласање”.

Миличковић: “Ево стављам на гласање. Ко је за? Има ли неко против? Нема? Има ли уздржаних”. Нема. Једногласно. Да ли неко под тачком жели реч? Не жели реч. Састанак је завршен”.

Погледајте снимак расправе:

 

Наташа Латковић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар