Почетна » Шта све можеш у Србији кад си Шапић и члан СНС

Шта све можеш у Србији кад си Шапић и члан СНС

од admin
0 коментар

 

Проблеми породице Пејовић које од Шапићеве нове резистенције дели само преградни зид, почели су оног тренутка кад су почели радови. Готово четири месеца се нико не обазире на агонију коју преживљавају. Прво им је поплавио подрум, затим је почео да отпада плафон, а након што су радници недавно срушили заједнички оџак, почеле су да се стварају и пукотине у поткровљу куће.

Инспекција крије решење

Адвокат породице Пејовић Владимир Гајић каже да у овом Шапићевом подухвату постоји читав низ законски спорних ставки.

“Поента је у томе што он гради без дозволе, а то је кривично дело за које је запрећена казна затвора до три године. То је кривично дело и Шапићево и извођача радова. Седам дописа је послато Градској грађевинској инспекцији због нелегалне градње Александра Шапића. Писао сам и притужбу главном инспектору града Београда на рад инспектора задуженог за овај случај. На све то добили смо само један одговор – да чекају да се изјасни Шапић. У међувремену је и донето решење. Кад сам тражио да ми га доставе, рекли су да не могу јер се инвеститор жалио и све је прешло на други степен. Једино што могу да закључим јесте да је донето решење о обустављању радова, иначе зашто би се инвеститор жалио? Упркос свему томе, он наставља са радовима, а инспекција му то омогућава. То значи да су му саучесници”, рекао је овим поводом Гајић за Нова.рс и додао да ће Шапић за ово кривично дело одговарати оног тренутка кад СНС буде изгубио власт.

Политички брак из љубави или интереса

Љубинко Пејовић у разговору за портал Нова.рс каже да им се упркос свему што се дешава нико није обратио, нити је Шапић надокнадио штету коју им је његова градња нанела.

“Тражим сада вештачење, да нека компетентна фирма утврди и материјалну и нематеријалну штету и да се крене у судски поступак”, каже Пејовић и додаје:

“С обзиром на то да је Шапић у једном гостовању на телевизији покушао да целу ствар банализује и исполитизује и с обзиром на то да је том приликом изнео читав низ неистина, могу само да га питам да ли је овај његов политички брак који је недавно склопио био из идеолошке љубави или из личног интереса, са намером да прикрије кривично дело и легализује све оно што је подигао на неколико локација по Београду. С обзиром на то да скоро четири месеца ми не можемо да добијемо обични записник грађевинске инспекције, која очигледно сарађује са њим, могу само да закључим да се ради на добијању времена да се заврши оно што је Шапић наумио”, закључујује Пејовић.

Јелена Јеловац     Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар