Почетна » И социјалисти из Гроцке добили квоту за Вучићев митинг (ВИДЕО)

И социјалисти из Гроцке добили квоту за Вучићев митинг (ВИДЕО)

За 26. мај сви за Београд

од Жељко Маторчевић
0 коментар

За непуна три дана најављен је „највећи скуп икада одржан“, од стране председника Србије Александра Вучића који би требао да се одржи испред Народне Скупштине у Београду.

Према информацијама из медија можемо сазнати да је за овај скуп унапред планирано 2 200 аутобуса из целе Србије и суседних земаља. Такође, иако је Вучић у изјави за медије рекао да нико не може присилити било кога да дође на овај скуп, у реалности је другачије. Притисци и присиле постоје широм Србије.

Поред загарантованих квота СНС-а, према сазнањима Жиг инфа, и СПС Гроцке је добио тачан број људи које мора повести на митинг. Према речима нашег извора, социјалисти у Гроцкој имају квоту од 150 људи, међутим, према речима истих, тешко да ће тај број и испунити.

Социјалистима је познато да је пре непуних 27 година Србија, по мишљењу многих, била на ивици грађанског рата. Као одговор на тадашње протестне шетње грађана, које су због изборне крађе организовали опозициона коалиција „Заједно“ и студенти (и који ће трајати три месеца), режим Слободана Милошевића аутобусима је у Београд довезао своје присталице на тзв. контрамитинг. Квота коју су тада социјалисти имали била је од 10 000 аутобуса.

У сукобима је смртно претучен опозициони демонстрант Предраг Старчевић, а Ивица Лазовић остао је трајни инвалид.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар