Почетна » „Идеја је да не будемо корумпирани“: Блам директорке фондације СНС на РТС о ком брује мреже ВИДЕО

„Идеја је да не будемо корумпирани“: Блам директорке фондације СНС на РТС о ком брује мреже ВИДЕО

од Други Пишу
0 коментар

Градска секретарка за урбанизам и грађевинске послове Бојана Радаковић осврнула се на предложене измене Закона о планирању и изградњи током гостовања на Радио телевизији Србије (РТС) Њена изјава о „дуплој корупцији“ и „идеји да не буду корупирани“ убрзо је постала вирална на друштвеним мрежама.

Гостујући у емисији „Београдска хроника“, Радаковић је говорила о корупцији, наводећи да су спорне предложене измене закона. Она је рекла да за грађевинске дозволе у престоници чека због тога што „не могу све да постигну са 88 људи“.

 

„Да ли сте свесни да нама 200 захтева стигне дневно? Није спорно да се чека дуже од онога што је законом прописан. Ако причамо о корупцији, прво што ћу рећи да у предложеним изменама Закона о планирању и изградњи.. Ево, као ви лаик тотални… Предложено је да ви можете, ако као инвеститор градите 20.000 метара квадратних… Молим вас, само ми то реците… Ви можете да бирате да ли ћете захтев поднети једини локалне самоуправе или министарству. Идеја је да не будемо корумпирани.. Дакле, ви бирате да ли ћете отићи ‘вамо или тамо’… Мени се чини да је то дупла корупција и да то отвара могућност дупле корупције“, рекла је она.

Бојана Радаковић од раније је позната јавности, не само због ангажмана у престоници, већ и због тога што је директорка Фондације за српски народ и државу која стоји иза Академије младих лидера СНС.

Подсетимо, она се јавно хвалила да је управо њена одлука била да се одобри довожење шута у Бару Реву коју су у мају 2021. године бранили грађани.

 

„Издала сам привремену грађевинску дозволу 12. јануара ове године. Привремена грађевинска дозвола, иначе, да знате, важи три године и може се још једном продужити. Видела сам да се грађани буне, знам о чему причате. Видела сам да су на Н1 господин Бакић и остали позивали грађане. Као и увек, све што ваља, они ударе на то што ваља… Апсолутно се не ради о дивљој депонији… Вероватно је то један од њихових трикова да направе све што је добро лоше“, говорила је она.

Поред тога што је директорка Фондације СНС, Бојана Радаковић је чланица Главног одбора ове партије.

Према информацијама са сајта „Истиномер“, Радаковић је рођена 1987. године у Београду. Иако нема званичних података о њеном школовању, у медијима је навођено да је „правница са просеком од 8,85 на Правном факултету, а која је тренутно на докторским студијама“.

У јануару 2014. године постављена је на функцију заменице секретара Скупштине општине Вождовац, да би касније постала начелница управе ГО Вождовац. Била је најпре подсекретарка Секретаријата за урбанизам и грађевинске послове Управе града Београда, а у марту 2021. изабрана је за секретарку за урбанизам и грађевинске послове.

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар