Почетна » Игор Брауновић дефинитивно смењен са места директора „Србијашума“

Игор Брауновић дефинитивно смењен са места директора „Србијашума“

од Други Пишу
0 коментар

Игор Брауновић, директор „Србијашуме“ смењен је данас на седници Владе Србије, сазнаје Нова.рс. Након што је претходног месеца у последњем тренутку заустављена његова смена, сада је и дефинитивно одлучено да кадар СПС, који је противник ископавања литијума буде смењен.

Директор “Србијашуме” и народни посланик СПС-а Игор Брауновић требало је да буде смењен на седници Владе Србије још у јулу, али је ова тачка повучена у последњем тренутку.

Данас је поново стављена на дневни ред и министри су то данас усвојили.

Није познато због чега је постојао предлог да се смени Брауновић (легални сигурно није), али је симптоматично то што је он дошао неколико дана након што се у јавности појавио снимак на ком он говори против ископавања литијума у Србији.

“Векови браћо и сестре пролазе, а не мења се ништа. И даље сви раде против ове наше земље и овог нашег народа удружени. Не могу данас са овог места да не пошаљем неколико порука, нашим такозваним домаћим и страним савезницима. Неће моћи из својих фотеља да вређају и понижавају нас борце и да нас називају издајницима. Да поручим оним нашим страним савезницима, од литијума до литија танка је линија, водите рачуна шта радите. Зато браћо и сесте у борбу, живот или смрт”, поручио је Брауновић.

Због тога се претпоставља да је Брауновић смењен због ископавања литјума.

Ко је Игор Брауновић?
У Брауновићевој званичној биографији се наводи да је од новембра 2008. запослен у ЈП „Србијашуме“ као саветник генералног директора, у марту 2009. постаје заменик генералног директора, а од марта 2010. године је „законски заступник предузећа са свим правима, обавезама и одговорностима генералног директора“.

Решењем Владе Србије за в.д. директора овог предузећа именован је 5. децембра 2017.

Такође, Брауновић је био члан Управног одбора АМСС-а, Управног одбора Кошаркашког клуба ‘Црвена звезда’, Републичког штаба за ванредне ситуације, Савета за успостављање еколошке мреже Натура 2000 у РС и члан организационог одбора ЕЦО Фаир-а. Од 2010. године је председник мушког одбојкашког клуба ‘Клек’

Србијашуме, који се такмичи у Супер лиги Србије, а 2011. године постаје члан Управног одбора Привредне коморе Србије.

Igor Braunović Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Данило Савић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар