Почетна » Икодиновић: Ко је узео милион евра за непостојећу обнову базена на СПЕНС-у

Икодиновић: Ко је узео милион евра за непостојећу обнову базена на СПЕНС-у

од admin
0 коментар

 

„СПЕНС не ради од маја 2020. године и бачено је више од милион евра новца грађана из буџета, а инсталације цуре, базен је нагнут, плочице су попуцале. Реконструкција ће морати да се обави из почетка, а накнадни радови ће коштати још више“, рекао је Икодиновић у центру Новог Сада код штанда Народне странке.

Икодиновић, који је био директор Ватерполо клуба Војводина, упитао је „шта ће се догодити ако, дај Боже, тај клуб следеће године уђе у Лигу шампиона“.

„Да ли ће морати да игра у Београду, као што је наш најбољи пливач Чаба Силађи био принуђен да тренира у Београду? Мислим да Новосађанима никако не би одговарало да клуб из Новог Сада игра утакмице у Београду“, рекао је Икодиновић.

Икодиновић је навео да је реконструкција базена требало да буде обављена од маја до новембра прошле године, али се то није догодило, између осталог и зато што је један од главних извођача била фирма која се бави продајом електроуређаја, која „нема везе са реконструкцијом базена“.

„Тужно је што се Нови Сад, град од готово пола милиона становника са околним насељима, свео на један базен на Клиси“, рекао је Икодиновић.

Председник Народне странке Вук Јеремић рекао је да се „не може се стављати знак једнакости између медија и медијских јединица режима које се финансирају из буџета новцем свих грађана“, а не прате активности Народне странке и опозиционих организација.

„Ко год се финансира из буџета мора бити подложан критици оних који га плаћају, односно грађана Србије. Народна странка ће наставити да отворено, без пардона и страха, критикује све негативне појаве, како у Новом Саду, тако и у свим градовима и општинама у Србији“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да је у Новом Саду одржан координациони састанак више од 30 општинских и градских одбора Народне странке из Војводине на којем се разговарало о предстојећим активностима те странке.

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић рекао је да тај Нови Сад у последњих девет година „не личи на себе“, јер „све кључне политичке одлуке у граду доноси брат председника Србије Андреј Вучић, а криминалном сценом управља Звонко Веселиновић“.

„Организовани криминал припрема највећу инвестицију, такозвани Нови Сад на води, и у коју ће упумпати између две и три милијарде евра. Народна странка је гарант да се то не може и не сме да се догоди“, рекао је Новаковић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар