Почетна » ИНЦИДЕНТ У СКУПШТИНИ Цела владајућа коалиција напустила седницу ЗБОГ ЈЕДНОГ ТВИТА

ИНЦИДЕНТ У СКУПШТИНИ Цела владајућа коалиција напустила седницу ЗБОГ ЈЕДНОГ ТВИТА

од admin
0 коментар

У Скупштини Србије у току је седница на којој посланици расправљају о предлогу премијера Александра Вучића за разрешење министра одбране Братислава Гашића.

Међутим, посланици Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије и њихови коалициони партнери напустили су око 16.30, седницу, због увреде посланика Демократске странке Драгана Шутановца упућене председници парламента Маји Гојковић на друштвеној мрежи твитер.

Шутановац је на твитеру написао „Вучић о пристојности, Маја о поштењу, Марјан о култури…#realitySkupstina“.

 

Иако су сви посланици владајуће коалиције напустили седницу, Зоран Бабић, посланик СНС потврдио је за „Блиц“ да ће ипак бити гласања. Док су посланици излазили из сале, премијер Србије Александар Вучић рекао је да му је жао што нема извињења од Шутановца и да би радо изашао са својим пријатељима, али да, као предлагач, мора да остане. Он је додао да се нада да су грађани све видели и да су схватили за какву Србију се ко бори.

Какоо је новинарима рекла посланица СНС Марија Обрадовић, недопостиво је да се председница парламента вређа на такав начин и то у дану када се расправља о одговорности министра Гашића због јавно изговорне речи и увреде на рачун новинарке.

Обрадовић, иза које су стајале све посланице СНС, рекла је и да ће посланици те странке гласати за разрешење Гашића.

Она је затражила најоштрију осуду јавности, наводећи да Гојковић није заслужила такав однос.

„Шутановац је гурнуо прст у око данашњој расправи и на најнижи начин се изјацнио о Гојковић“, рекла је Обрадовић.

Шеф посланика СНС Зоран Бабић је у скупштинској сали указао на спорни твит Шутановца, наводећи да је скандалозно то што је Скупштину упоредио са ријалити програмима.

(Тањуг ,Блиц)

Можда ти се свиди

Оставите коментар