Почетна » ИНЦИДЕНТ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ Лепили летке против ДС и ДСС и батинали по граду

ИНЦИДЕНТ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ Лепили летке против ДС и ДСС и батинали по граду

од admin
0 коментар

Група момака напала је синоћ око 23.15 у Великој Плани госте кафића који су се побунили да им не стављају флајере против локалне власти ДСС-ДС на аутомобиле, сазнаје “Блиц”.

Демолирани кафић у који су упали батинаши
Како за „Блиц“ преноси извор из Велике Плане очевидац догађаја, батинаши њих око двадесетак у Велику Плану дошли су комбијем београдских регистарских таблица.

Пре доласка у центар града они су по селима око Велике Плане лепили лептке и флајере који подсећају на умрлице и на којима је лик председника општине Дејана Шулкића. На једном од флајера је и натпис црвеним словима “наставиће се”.

– Када су дошли до кафића где је седела група локалних момака почели су да стављају те летке на аутомобиле. Гости кафића су им рекли да не стављају и не лепе флајере на њихова кола, а онда је уследио напад. Момка којиим је први пришао са том молбом једна од батинаша попрскао је спрејем и тада је кренула туча. Батинаши су мали штангле – преноси за „Блиц“ саговорник из Велике Плане.

Батинаши су демолирали кафић и неколико аутомобила у близини.

Срча од слупаног излога кафића у Великој Плани

На лицу места се појавила и полиција која је батинаше привела, али и пустила после неколико сати. Како сазнајемо они су у полицији изјавили да су “припадници невладине организације”.

Један од флајера који су дељени у Великој Плани

По речима очекивадаца батинаши су имали штангле, ланац са куглом,бејзбол палице.
– Један од њих имао је и мачету – каже извор „Блица“.

У Великој Плани на власти је коалиција ДСС-ДС, а прошле недеље на изборима за главну месну заједницу у овој општини СНС није прошао. Изборе за МЗ у овој општини пратило је и дељење концентрата и прашка, а који су грађанима прослеђивали активисти у мајицама СНС.

ДСС: СНС примењује најбруталније насиље
Поводом инцидента у Великој Плани огласила се и ДСС. Како се наводи у саопштењу ове странке нападачи на грађане су „СНС-ова батинашка казнена експедиција“.
– У организацији Живана Ђуришића, народног посланика СНС, више насилника обучених у црне мајце и дуксеве са капуљачама, наоружаних бејзбол палицама, металним шипкама, ланцима, бибер спрејевима и другим хладним оружјем, делили су летке позивајући на линч председника општине Дејана Шулкића, чланова његове породице, као и његових сарадника – наводи се у саопштењу ДСС.
Како се додаје нападнути су грађани који нису прихватили летке.
– Ударани су и сви они који су се затекли у близини батинаша. На позив чланова Општинског одбора СНС насилници су у центру града демолирали излоге кафића, поломили намештај, неколико аутомобила и нанели материјалну штету локалном становништву и објектима – кажу у ДСС.
Како се додаје у саопштењу ове странке „са претњама одборницима у општинама широм Србије и куповином одборника корумпирањем одавно смо суочени, као и са некажњеним вршењем кривичних дела током избора“.
– Када то не да резултате СНС примењује најбруталније насиље, лутајуће екипе батинаша крећу у рушилачке походе, као што се то прошле ноћи догодило у Великој Плани – поручују у ДСС.

Ж. Јевтић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар