Почетна » Иницијатива за Лајковац се удружује са Не давимо Београд у партију Зелено-леви фронт

Иницијатива за Лајковац се удружује са Не давимо Београд у партију Зелено-леви фронт

од Други Пишу
0 коментар

У склопу прерастања покрета Не давимо Београд у партију Зелено-леви фронт, потписан је меморандум о сарадњи са Иницијативом за Лајковац, чиме се ова организација придружила формирању партије која ће деловати на националном нивоу.

“Драго нам је што је већи број аутентичних локалних организација широм Србије одлучио да нам се придружи у борби за демократско, праведно и солидарно друштво и здраву животну средину. Иницијатива за Лајковац је доказани борац за јавни интерес и верујем да ћемо заједно успети да створимо алтернативу деструктивној политици СНС-а и СПС-а и на националном нивоу”, изјавио је Добрица Веселиновић, члан Малог већа Не давимо Београд.


“Верујемо да је прави пут за Иницијативу за Лајковац удруживање се са онима који за свој циљ имају обезбеђивање бољег живота свих грађана и да су то доказали својим активизмом на улици, борећи се против штетних пројеката и погрешних политика СНС-а, као и радом у институцијама. У том смислу, Зелено-леви фронт је логичан наставак борбе и уверен сам истинска алтернатива напредњачком режиму”, изјавио је Александар Шестовић у име Иницијативе за Лајковац.

“Настављамо са ширењем Не давимо Београд на национални ниво кроз формирање локалних одбора ЗЛФ-а и удруживањем са другим локалним организацијама. На путу до изградње кредибилне партије на националном нивоу нема пречица и то показује и недавна национална кампања коју смо покренули како бисмо прикупили неопходних 10.000 потписа за регистрацију партије. У овом процесу нам се сада и званично придружује и Иницијатива за Лајковац и то је још један показатељ да смо на правом путу у борби за другачију и бољу Србију”, истакао је Стефан Тасић, координатор за развој покрета Не давимо Београд, Стефан Тасић.


Партија Зелено-леви фронт настаје ширењем покрета Не давимо Београд на национални ниво и удруживањем са другим локалним организацијама. Партија ће бити базирана на идеолошким, програмским и организационим основама покрета Не давимо Београд.

Не давимо Београд / Зелено-леви фронт

Можда ти се свиди

Оставите коментар