Почетна » „Ископавање литијума најраније за четири године, ако ЕУ да гаранције“: Вучић о руднику код Лознице

„Ископавање литијума најраније за четири године, ако ЕУ да гаранције“: Вучић о руднику код Лознице

од Други Пишу
0 коментар

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да би за најраније четири године могао бити отворен подземни рудник литијума код Лознице, али уз гаранције из ЕУ да ће животна средина бити сачувана.

„Верујемо да он (рудник) не би угрозио никога и ништа, али прво да добијемо гаранције из Европе да ће животна средина и живот обичних грађана у Србији бити сачуван, али и унапређен новцем који могу да зарађују, новим пословима, већим платама него данас. Ако то успемо, онда ћемо сасвим сигурно ићи у то, а ако не успемо, онда нећемо“, рекао је Вучић новинарима у Београду.

Вучић је рекао да ће покушати да „направи најбољу могућу ствар за Србију“ и да је за њега, као председника, најважнија животна средина, као и „живот обичних људи у Јадру и Рађевини“ где би рудник могао бити.

„Мислим да је то велика прилика за Србију“, поновио је Вучић и додао да се о отварању рудника литијума „преговара с најмоћнијим владама“.

Он је казао да је „циљ сачувати Србију“ уз „огроман помак у расту државе и њеном индустријском напретку“ јер „хоћемо да обезбедимо велики раст за Србију“.

„Једног дана ће нам људи бити захвални, као што су нам већ данас људи узахвални што их нисмо слушали око ‘Београда на води’, ни око брзих пруга и мостова које смо градили“, рекао је Вучић.

Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар