Почетна » Исто као 2019. године: Срби са Косова кренули пешке на Вучићев митинг, носе транспарент „За Србију, за Вучића, Срби са Косова и Метохије“

Исто као 2019. године: Срби са Косова кренули пешке на Вучићев митинг, носе транспарент „За Србију, за Вучића, Срби са Косова и Метохије“

од Други Пишу
0 коментар

Срби са Косова и Метохије, из Косовског Поморавља, Лепосавића и Северне Митровице, упутили су се  пешице на митинг Српске напредне странке који је за 26. мај у Београду заказао председник Србије Александар Вучић.

Тринаест младића српске националности кренуло је на пут од Косовског Поморавља до Београда пешице, како би учествовали на митингу „Србија наде“.

Младићи су из неколико села крај Косовскога Поморавља – Горње Кусце, Ранилуг, Велико Ропотово, Косовску Каменицу и Драганац.

Навели су да су на пут кренули на сопствену иницијативу с намером да пруже подршку председнику Вучићу на великом митингу који ће бити одржан следеће недеље.

Истакли су да желе да се захвале председнику Вучићу за напоре које улаже у очување српског идентитета на Косову и Метохији и да подрже све даље активности које ће допринети напретку српског народа на овим просторима, пише РТВ Плус.

Пут од села Кормињане, одакле су кренули, до Београда броји 470 километара, а план им је да прелазе око 40 километара на дневном нивоу, уз обезбеђена преноћишта дуж пута. Такође, уз њих иде и возило у којем се налази гардероба за пресвлачење и неопходне залихе воде.

Друга група кренула је из општина Лепосавић и Северна Митровица, које се налазе на северном делу Косова. Њих 23 јутрос се окупило код Храма Светог Василија Острошког у Лепосавићу одакле су, такође, пешице кренули пут престонице. Од Храма су их испатили представници општина Лепосавић и Северна Митровица.

Путем носе заставе Србије, а одевени су у мајице на којима је исписано „За Србију, за Вучића, Срби са Косова и Метохије“, а носе и шеталицу са идентичним текстом.

Они су око 10:30 сати прешли Јариње и са тог места поручили да су на пут кренули за опстанак српског народа на Косову, преноси Косово Онлине.

„Данас други пут пешице идемо за Београд да подржимо председника Вучића у његовом настојању да очува Србију. Ово је само мали гест, нас 12 из Лепосавића и 11 из Митровице. Пут је дуг, момцима бих пожелео пуно здравља, и да стигнемо тамо за девет дана на митинг подршке председнику Вучићу“, поручио је један од учесника пута Дејан Марјановић из Лепосавића.

Митровчанин Томислав Костић рекао је да су на пут кренули како би се Вучићу захвалили и за опстанак српског народа на Косову и Метохији.

До главног града Србије пешачиће преко Рашке, Ушћа, Краљева, Мрчајеваца, Прељине, Љига и Степојевца.

Иста пракса је била и 2019. године, када је група Срба Косоваца пешке дошла на скуп „За будућност Србије“ који је 19. априла организовао СНС. Слоган СНС-а се променио, али је слоган који Србе с КиМ носе остао исти.

foto: Printscreen/YouTube/Kosovo Online

Војин Радовановић   Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар