Почетна » Ивана Парлић: Ирена Вујовић је нестручна и неспособна, а Србија је буре барута које може да експлодира у сваком тренутку

Ивана Парлић: Ирена Вујовић је нестручна и неспособна, а Србија је буре барута које може да експлодира у сваком тренутку

Саопштење за јавност

од Жиг Инфо
0 коментар

Посланица Народне странке Ивана Парлић изјавила је данас да је министарка заштите животне средине Ирена Вујовић „нестручна и неспособна“ и да не може да штити интересе грађана, што се показало и приликом катастрофалног изливања амонијака у Пироту, а да је цела Србија претворена у „буре барута које може да експлодира у сваком тренутку“.

„Није само Пирот угрожен, јер амонијак путује од Шапца до Пирота кроз целу Србију, катастрофа може да се догоди у било ком граду. У Шапцу се гомила опасан отпад уз дозволу Министарства заштите животне средине, а тим министарством управља Ирена Вујовић, која је завршила Мегатренд. Не може се тако висока функција давати кадровима који су завршили Мегатренд“, рекла је Ивана Парлић на седници Одбора Скупштине Србије за заштиту животне средине.

„Пре годину дана поднела сам кривичну пријаву против Ирене Вујовић, и данас бисмо можда имали способнијег министра да су тужилаштво и судство радили. Мора се разговарати о последицама нестручности кадрова СНС-а“, додала је Ивана Парлић.

Чланови одбора из СНС-а и владајуће коалиције су већином гласова скинули са дневног реда тачку „разно“ и истовремено одбили предлоге да одбор расправља о изливању амонијака у Пироту и о утврђивању одговорности за тај догађај.

„У Пироту је двоје мртвих и ванредна ситуација. Колико људи би требало да умре да би се састала скупштина и да бисмо о томе морали да да расправљамо? То није политичко питање. Недопустиво је да се данас у скупштини не разговара о Пироту“, рекла је Ивана Парлић.

„Људи су умрли, какви дневни редови и тачке дневног реда, мора да се разговара о катастрофи у Пироту“, рекла је Ивана Парлић посланику СНС-а Милимиру Вујадиновићу, и упитала га зашто се смеје.

„Данас би требало да буде дан жалости. Осмех на вашем лицу је срамота, људи су мртви, а ви се смејете“, рекла је Ивана Парлић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар