Почетна » Ивана Парлић (Народна странка): Рудник литијума је смртна пресуда за Србију

Ивана Парлић (Народна странка): Рудник литијума је смртна пресуда за Србију

од admin
0 коментар

 

„Све што Зорана Михајловић говори о Рио Тинту је пропагандна лаж у корист те компаније, а акти који се доносе о експлоатацији литијума су противзаконити и противуставни, попут Просторног плана посебне намене. Припрема се злочин над природом и људима код Лознице и смртна пресуда за западну Србију, која се претвара у рударску колонију“, рекла је Ивана Парлић на конференцији за новинаре у Медија центру.

„Народна странка ће зато поднети кривичне пријаве против Ане Брнабић, Зоране Михајловић и Ирене Вујовић, и покренућемо акцију ’Народ против Рио Тинта’“, додала је Ивана Парлић.

Представници Народне странке, Странке слободе и правде, Демократске странке, Двери и више странака и организација потписали су данас „Друштвени споразум о забрани истраживања, експлоатације и преради минерала јадарита у Србији“.

„Борићемо се на све могуће дозвољене начине – правним оспоравањем, разговором са грађанима, којима ћемо представити све штетне последице отварања рудника литијума, а и физички ћемо стати пред машине, ако буде потребно“, рекла је Ивана Парлић.

Ивана Парлић је рекла да се потписници споразума противе референдуму о руднику литијума, јер у постојећој медијској ситуацији нема услова за референдум, који би зато био само начин да се озакони злочин, те да „референдума неће бити“.

„Рио Тинто је проучио коруптивне механизме у Србији, али не и нашу историју. Одбранили смо се на Дрини, Церу и Колубари, одбранићемо се и од Рио Тинта, и поручујемо власти и Рио Тинту да нећемо дати Лозницу и Србију“, додала је Ивана Парлић.

„Време је да се Рио Тинто повуче из Србије. Ово је крај“, рекла је Ивана Парлић, и додала да се та компанија „хвали да може да купи било кога, али да животи и здравље грађана Србије нису на продају“.

Ивана Парлић је позвала све запослене у Рио Тинту, који су грађани Србије, да се „уразуме и обуставе тај пројекат“.

Можда ти се свиди

Оставите коментар