Почетна » Ивана Парлић: Врх режима се богатио задуживањем Србије и крађом новца из кредита

Ивана Парлић: Врх режима се богатио задуживањем Србије и крађом новца из кредита

од Други Пишу
0 коментар

Посланица Народне странке Ивана Парлић изјавила је данас да је огромно богатство врха СНС-а и повлашћене елите на власти директно повезано са великим задуживањем Србије, јер новац од кредита корупцијом и крађом из буџета и прелива у њихове џепове.

„Тајна вашег богатства је у презадуживању грађана Србије. Сви пројекти финансирани из буџета плаћени су много скупље него у европским државама, а разлика је на рачунима компанија повезаних са врном СНС-а и на рачунима ваших кумова, пријатеља, партнера и саучесника“, рекла је Ивана Парлић министру финансија Синиши Малом на седници Скупштине Србије на којој се расправља о амандманима на ребаланс буџета.

„Господине Мали, ви радите за нове колонизаторе, а за њих не постоји ништа боље него да Србију гурнете у дужничко ропство“, додала је Ивана Парлић.

Ивана Парлић је навела да је Мали у време бивше власти био „у врху Агенције за приватизацију“.

„Управо су те приватизације довеле до раслојавања друштва на сиромашне грађане и пребогату повлашћену елиту на чијем је челу врх СНС-а. Грађани су толико осиромашили да се радују мрвицама од 5.000 динара“, рекла је Ивана Парлић.

Посланик Народне странке Ђорђе Станковић изјавио је да би и Ниш требало да добије метро, ако се држава задужује за градњу метроа у Београду.

„Нишки метро би решио саобраћајне гужве у нашем граду“, рекао је Станковић.

„Шта год је потребно Београду или Новом Саду, то се ради из државног буџета или из покрајинског буџета, па ће београдски метро бити изграђен од кредита који ће узети држава, и то у износу од 50 годишњих буџета Ниша, што је потпуно нелогично“, додао је Станковић.

Станковић је навео да СНС није испунио обећање да ће изместити пругу из центра Ниша, није изграђен ни нови стадион, нити је улагано у тврђаву.

„Ниједна капитална инвестиција није реализована у Нишу“, закључио је Станковић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар