Почетна » Ивана Парлић: Затворити депонију у Ужицу уместо да довлаче 250 тона смећа дневно на брдо изнад града

Ивана Парлић: Затворити депонију у Ужицу уместо да довлаче 250 тона смећа дневно на брдо изнад града

од Жиг Инфо
0 коментар

Потпредседница Народне странке и кандидаткиња за градоначелницу Ужица листе „Најбоље за Ужице“ Ивана Парлић изјавила је да депонија Дубоко, на којој данима траје пожар и шире се отровни гасови, мора бити затворена и да морају кривично одговарати сви у ланцу одговорности због свог чињења или нечињења.

„Депонија Дубоко мора да се затвори и не долази у обзир да у Ужицу буде регионална депонија. Пројекат регионалне депоније је велика катастрофа, без обзира коме је пао на памет, овој власти или претходној. Коме је уопште пало на памет да у Ужице са загађеном реком и ваздухом довлачи 250 тона смећа дневно на брдо изнад града и то из девет локалних самоуправа Златиборског округа и Моравичког округа“, рекла је Ивана Парлић телевизији Лав.

Ивана Парлић је навела да су грађани који се окупљају на протестима због пожара на депонији у праву када кажу „или ће Ужице затворити депонију или ће депонија затворити Ужице“.

„Недопустиво је, такође, да је река Ђетиња постала канализација и да се ништа не ради на томе, док у граду не може да се дише од загађеног ваздуха, а изнад града гори депонија“, рекла је Ивана Парлић.

Ивана Парлић је позвала грађане да 2. јуна гласају за коалицију „Најбоље за Ужице“ коју, поред Народне странке, чине и Двери и ПОКС.

„Основне тачке нашег програма су борба против корупције, ревизија штетних уговора, транспарентност рада градске управе и заштита животне средине“, рекла је Ивана Парлић.

„Ако грађани мисле да је садашње стање добро, нека 2. јуна гласају за власт, а ако мисле да није добро, нека гласају за оне који су на страни грађана и против власти“, рекла је Ивана Парлић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар