Почетна » ИЗБЕГНУТА ТРАГЕДИЈА: Николићевом авиону на путу за Ватикан отказао мотор; Пак: Падали смо као камен!

ИЗБЕГНУТА ТРАГЕДИЈА: Николићевом авиону на путу за Ватикан отказао мотор; Пак: Падали смо као камен!

од admin
0 коментар

Владин „фалкон“, којим је председник Николић кренуо у посету Ватикану, због отказа мотора једва се вратио на београдски аеродром. У једном тренутку смо падали као камен, сведочи Станислава Пак. Иван Мркић: Живи смо захваљујући вештини пилота

На авиону којим је државна делегација Србије, предвођена председником Томиславом Николићем, данас требало да отпутује у Ватикан, у току лета отказао је мотор, после чега се авион, следећи процедуру, вратио у Београд и безбедно слетео на аеродром Никола Тесла, потврђено је у Председништву Србије.

– Само захваљујући великом професионализму и изузетном умећу нашег пилота избегнута је трагедија. Верујте да смо у једном тренутку буквални падали као камен.

Овако за „Новости” драму у ваздуху препричава Станислава Пак, саветник председника Србије, која је била у Владином авиону, са шефом државе, који је принудно морао да се врати на београдски аеродром.

Она каже да је летелици отказао мотор над Јадранским морем и тада је почео да се одвија прави небески трилер.

– Верујте да сам још у шоку и, што се нас из Председништва тиче, убудуће ћемо користити редовне линије. Славићемо овај дан као други рођендан – каже Станислава Пак.

Осим шефа државе и Станиславе Пак, у „фалкону” су били и председникови саветници Иван Мркић, Оливер Антић и Јасмина Митровић Марић.

– Преживели смо праву драму у ваздуху и могу да кажем да су председник Николић и његови сарадници неповређени слетели у Београд само захваљујући невероватној присебности и вештини пилота и копилота – сведочи за „Новости“ о једночасовној драми у ваздуху саветник српског председника Иван Мркић.

– Кренули смо из Београда око осам сати и изненада је један мотор, око девет сати отказао. Летелица је постала нестабилна, тресла се, ми смо буквално летели по авиону. Тврдим да смо остали живи само захваљујући пилоту!

Мркић напомиње да је авион којим су летели стар 34 године, и да је он лично, летећи њим, пет пута преживео разне инцидентне ситуације.

Због овог догађаја посета Ватикану је отказана. Николић је током једнодневне званичне посете Ватикану требало да разговара са папом Фрањом, државним секретаром Свете столице, Његовом еминенцијом кардиналом Пјетром Паролином, секретаром Свете столице за односе са државама, Његовом екселенцијом надбискупом Полом Галагером, и шефом Одсека за Западни Балкан, монсињором Хенриком Јакодзинскима.

Ово није први инцидент који су имали авиони које користе државни органи и функционери Србије.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар