Почетна » Тадић: СДС, Нова странка и ПСГ излазе заједно на изборе на Врачару, победићемо

Тадић: СДС, Нова странка и ПСГ излазе заједно на изборе на Врачару, победићемо

од admin
0 коментар

 

Тадић је грађанима Врачара поручио да ће победити, наводећи да постоји само неколико разлога више да се настави са бојкотом.

„Социјалдемократска странка је одлучиа да настави бојкот на републичком нивоу јер не жели да даје легитимитет Вучићевом систему власти“, рекао је Тадић.

Он је оценио да бојкот локалних избора значи бојкот грађана, јер се на локалу директно одлучује како живе.

Тадић је рекао да је ово време искушења и да је свака одлука веома важна и комплексна.

Најављујући да ће СДС, Нова и ПСГ учествовати на локалним изборима на Врачару са листом „Ослободимо Врачар“, Тадић је рекао да неће као „неки“ који су прогласити бојкот правити тајне листе.

Он је оценио да предстоји време када треба сабирати снаге опозиционих странака које су ушле у парламент и оне које су остале изван парламента.

Тадић је оценио да предстојећи парламентарни избори нису преломни и да се ситуација прелама на председничким изборима, где се обара „Вучићев систем власти“, а да је важно до тада освајати простор слободе на локалу.

„Ово је једини начин да се победи овакав систем. Освајањем малих зона слободе и одатле водити политичку кампању и одатле нападати Вучићев систем“, поручио је Тадић.

Представник Нове странке Арис Мовсесијан рекао је да је ово начин да против Вучићеве неполитике странке представе своју политику.

Он је нагласио да је на Врачару увек почињало да се сади оно што је добро у српској политици.

„Нека ова листа буде клица која ће покренути промене у Србији“, рекао је Мовсесијан, нагласивши да на Врачару опозиција показује како треба да се ради.

Функционер Покрета слободних грађана Павле Грбовић оценио је да је ова коалиција корак ка укрупњавању опозиције и изразио очекивање да ће 21. јуна остварити једну „малу победу“.

Тадић је рекао да је у току дуготрајан процес уједињења ДС, а да он жели да се после избора и са Новом и ПСГ говори о некој врсти интеграције или конфедерацији странака.

Упитан о томе шта очекује после седнице ГО ДС, Тадић је рекао како не жели да коментарише унутрашње ствари „своје бивше странке, али да се тамо доносе комплексне одлуке у демократском процесу“.

ФоНет/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар