Почетна » Анализа Демостата: Код три листе нелогичности и сумње на злоупотреб

Анализа Демостата: Код три листе нелогичности и сумње на злоупотреб

од admin
0 коментар

 

Како подсећа Демостат, да би се кандидовало за парламентарне и председничке изборе неопходно је да се прикупи 10.000 потписа и 3.000 потписа за градске изборе у Београду, које могу да оверавају јавни бележници, општинске управе где нису именовани јавни бележници и основни суд, судска јединица или пријемна канцеларија основног суда.

Од ове године и последњег Закона о избору посланика РИК мора најкасније седам дана пред изборе да објави број оверитеља за сваку од изборних листи.

Истраживачи су слали захтеве за те податке за сваку од изборних листи одмах по проглашењу (као и Градској изборној комисији) и за сада је објављена структура оверитеља за свих 15 парламентарних изборних листа и за свих осам градских изборних листа, наводи се у овој анализи.

Демостат указује, на основу тих података, на нелогичности и позива Демократску странку Србије, Суверенисте и коалицију СДС – Нова странка – 1 од 5 милиона, да те озбиљне сумње и нелогичности разјасне, уколико могу.

Такође, као пример нелогичности у овери потписа Демостат је навео Српску напредну странку, где је 246 овлашћених лица оверило 58.884 потписа.

Комплетну анализу Демостата можете видети ОВДЕ!

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар