Почетна » Шкоро: Одустао сам од кандидатуре, Вучић коначно може да одахне

Шкоро: Одустао сам од кандидатуре, Вучић коначно може да одахне

од admin
0 коментар

 

Шкоро је агенцији Бета казао да није желео да пристане да буде део „комбинација и калкулација“ на опозиционој сцени које би га на било који начин „укаљале и уваљале у блато које гледамо сваки дан“.

„Политика у Србији је спорт за богате. Ја сам човек с Бироа за незапослене где ћу и остати и после ових избора. Нажалост, нисам успео да сакупим довољно новца да бих имао какву такву скромну кампању, а истовремено нисам желео да пристанем да будем део неких комбинација и калкулација на опозиционој сцени које би ме на било који начин укаљале и уваљале у блато које гледамо сваки дан. Александар Вучић заједно са својим дублерима, каскадерима и статистима из опозиције коначно може да одахне“, рекао је он.

Додао је да ће о детаљима шта се све дешавало од тренутка када је најавио да ће се кандидовати за председника Србије, као и о додатним разлозима зашто га неће бити на гласачком листићу, обавестити јавност у наредним данима.

„Знао сам да политичку сцену већином чине људи који живе од недостатка доказа, али да је све то баш оволико повезано и да су готово сви на истом задатку, морам признати да нисам знао. Погрешно сам веровао да лична храброст, честит став и једна здрава прича могу да покрену градјане у Србији, посебно оне који су незадовољни истом политичком понудом последњих 30 година. Касно сам схватио да у Србији политички џубокс никад није изашао из моде“, оценио је Шкоро.

По његовим речима, иако сви најављују победу на предстојећим изборима, једино што из искуства сигурно зна је да ће највећи губитник бити народ који поново неће имати адекватне представнике, још мање власт каква му је потребна.

„И поред свега, позивам све градјане да изадју на изборе. Пружићу опозицији онолико подршке колико сам је од њих и добио. Мислим да је то поштено“, рекао је.

Навео је да је да су „предстојећи избори тек почетак и да предстоји нам озбиљан рад и борба за оздрављење и опоравак Србије“.

„Кад будемо сазнали званичне резултате избора знаћете зашто ово кажем. Сви они који после тога буду смели да себе погледају у огледалу знаће где могу да ме пронадју и уколико буду желели да праве и граде неку озбиљну организацију добро су дошли“, истакао је.

Оценио је да „ови што избацују пароле типа како ‘Србија није на продају’ морају знати да је управо све супротно“.

„У Србији је буквално све на продају, па чак и гласови, потписи, а највише људи. То нас је и довело ту где јесмо. Огромна количина лицемерја и хронични недостатак карактера. Како то отклонити? Морамо засукати рукаве и прионути на посао. За излазак Србије из амбиса у који је упала, потребно је много више од декларативног изјашњавања о неопходној промени система и исказаној потреби за једном правом и новом причом“, казао је Шкоро.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар