Почетна » Вучић носилац свих листа СНС, Грујичић прва на републичкој, Шапић на београдској

Вучић носилац свих листа СНС, Грујичић прва на републичкој, Шапић на београдској

од admin
0 коментар

 

Ана Брнабић је медијима након седнице Председништва и Главног одбора СНС изјавила да је једногласном одлуку одлучено да ће носилац листе на свим изборима бити председник СНС Александар Вучић. Име листе ће бити „Александар Вучић – Заједно можемо све“. За ово гесло су се одлучили јер све што су урадили – урадили су заједно са народом, рекла је Брнабић.

Прва на парламентарној листи биће проф. др Даница Грујичић, некада кандидаткиња за председника Социјалдемократске уније.

Други на листи биће Стојан Раденовић, најцитиранији математичар, који је допринео резултату на Шангајској листи, рекла је Брнабић.

Повереница београдског одбора СНС навела је и да ће трећа на листи бити Јелена Беговић, највећи стручњак у области генетике и молекуларне биологије, која је „помогла да отворимо две најсавременије лабораторије Ватрено око у Београду и Нишу и тиме омогућила да тестирамо на дневној основи велики број људи и да се тако боримо против ковида“.

Ту су и Лазар Ристовски, др Марија Здравковић, проф. Жика Бујклић, стонотенисерка Борислава Перић Ранковић, Јован Колунџија, Марко Кешељ, Јадранка Јовановић, борац са Кошара Иван Антић.

Носилац београдске листе како је раније најављено биће Александар Шапић.

Радојичић вероватно на листи

На питање новинара Данаса хоће ли актуелни градоначелник Београда Зоран Радојичић бити на београдској листи и да ли је странка задовољна његовим аганжманом, јер се у медијима више појављивао његов заменик Горан Весић, повереница СНС за Београд одговор је почела Ђиласом.

Београд смо морали да вадимо из бунара у који га је утерао Ђилас са дуговима које смо морали да вратимо, као и дугове самосталним уметницима и да смањимо број незапослених. За осам година је урађено много, дошли смо до једноцифреног броја незапослених, до Београда на води. А све што је урађено је урадио тим а не неко лично, ни Радојичић ни Весић. Зато су важни избори да би имали тим, рекла је Брнабић.

На поновљено питање – одговара да „верује да ће Зоран Радојичић бити на листи“.

Имамо резултате са којима излазимо, али и поред тога избору неће бити лаки, рекла је Брнабић.

– Председник Вучић је седницу ГО завршио речима да треба да се сетимо колико су нас вређали наши политички противници и медији који им служе свиг ових година, свакодневно, колико су лагали и о нама и о нашим породицама. Сада је време да на то одговоримо, демократски тако што ћемо победити као никада до сада. Зато позивам све да изађу на изборе и да покажу да Србија хоће да се мења, навела је Брнабић, обећавају да просечна плата на крају мандата нове владе буде хиљаду евра а пензије 500 евра.

Рекла је и то да ће коалиција „Морамо“, коју је назвала „фон Крамон коалицијом“, алудирајући на везе ове коалиције са Виолом фон Крамон, разговарати са Дверима, што значи да су спремни на све само како би победили СНС.

Одлука о председничком кандидату ће ускоро бити донета на седници, али каже да није тајна да СНС жели да Вучић буде кандидат, јер је то најбоље за Србију.

-Александар Вучић још размишља о кандидатури, навела је Брнабић.

Желе да имају самосталну већину, јер, како каже, сви ће се са сваким договарати како би их победили.

Важно нам је било да листом кажемо да није странка важна, Србија је важна. Ако имате људе који ће да подрже, а не треба им функција јер су већ остварени, каже Брнабић.

Упитана за дебату, каже да је за њу увек спремна, али је проблем то што са друге стране имате оне који воле да вређају преко тастатуре, али неће да се одазову на дебатне емисије и дуеле на које је СНС, каже, увек спреман да оде.

О еколошким протестима и кампу код Председништва каже да је еколошке активисте примала милион пута на састанак и да имају њен број телефона, те да може да покаже поруке које су размењивали. И Манојловић и остали, каже, знају да су им сви захтеви и „хирови“ испуњени на иницијативу председника Вучића. Испуњен је каже и захтев Златка Кокановића и Не дамо Јадар, да се стави тачка на РиоТинто. „РиоТинто нема ништа у Србији, само земљиште које су купили, а које не можемо да им одузмемо јер је приватно“, навела је Брнабић и додала, опет, да међу онима који кампују и протестују има и оних који су довели РиоТинто у Србију.

На опаску новинарке да еколози данас траже трајну забрану експлоатације литијума и Бора, Брнабић каже да Манојловића иницијатива није била по закону, да му је суђено да Владин тим са њим седне и заједно да је ускладе са законом, али да се Манојловић више никада није јавио и истекао је рок од 15 дана. Рекла је да је то извргавање руглу парламента и Владе. Чека одговор правне службе да ли се забрана односи на Риотинто јер он не искупава литијум и бор, већ јадарит.

Шта ако се сутра појави криптонит, за који нећемо знати као што нисмо за јадарит? Да ли ћемо моћи да га ископавамо ако у њему буде било литијума, а ми смо то забранили? – каже Брнабић.

Квоте на листи су добили сви коалициони партнери, а Брнабић ће на листи бити иза 13-14 места.

Брнабић је избегла да одговори хоће ли на листи бити министар одбране Александар Вулин.

Међу присутнима је био и члан ГО СНС Дамир Хандановић.

На улазу новинаре дочекивао је штанд за акредитације, а сви присутни морали су да прођу кроз метал детектор.

Новинарима није било омогућено да присуствују самом ГО, а изјаве су давати у Малој сали Комбанк дворане, сазнаје репортер Данаса.

Медијима се није обраћао председник Вучић, већ премијерка Ана Брнабић, иначе повереница Градског одбора Београд Српске напредне странке.

Присутни су били и глумац Буле Гонцић и Бранко Коцкица, који је испозирао за камере.

Дошли су и Горан Весић, Бранислав Недимовић, Александар Шапић, Небојша Бакарец, Бошко Ничић, Владимир Ђукановић, Томислав Момировић, Александар Мартиновић, Дарко Глишић, Зоран Ђорђевић.

У друштву министарке за културу Маје Гојковић дошла је премијерка Ана Брнабић.

Председник Вучић је ушао на бочни улаз у велику салу Комбанк дворане, избегавши тако новинарске објективе, а његов улаз је пропратио аплауз присутних. Како је председник ушао – тако су се врата сале затворила.

Седница Председништва Српске напредне странке (СНС) почела је нешто после 11 часова у Комбанк дворани у Београду, а након тога и планирано заседање Главног одбора странке.

Председник Србије и Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић рекао је раније данас да у странци неће бити чистке, већ великих промена.

„Не волим ту реч. Што се тиче чистке то је карактеристично за неке друге странке, они избацују људе који се са председницима странака не сагласе. Видели сте код нас, на референдуму је пола странке водило кампању против и никоме длака са главе није фалила“, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Војин Радовановић   Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар