Почетна » „Извињавам се Јованки Броз“: Бурна расправа Ћуте и Брнабић у Скупштини

„Извињавам се Јованки Броз“: Бурна расправа Ћуте и Брнабић у Скупштини

од Други Пишу
0 коментар

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић рекла је на седници Скупштине да од шефа посланичке групе Еколошки устанак Александра Јовановића Ћуте није чула извињење, јер је данима говорио да је она власник виле Јованке Броз на Дедињу, а данас је рекао да није. Ћута је потом у излагању упутио извињење покојној Јованки Броз.

Обраћајући се посланицима Јовановић је рекао да Брнабић није власник Јованкине виле, али јесте стана од 375 квадрата стана на Дедињу.

„375 метара квадратних стана на Дедињу. Је л’ на Дедињу? На Дедињу. Па наравно, није у Жаркову. Нећете код мене доћи у Жаркову да живите. Него на Дедињу. Ни мање, ни више, стварно. Значи, ја вас сада питам одакле вам паре за то? Одговорите грађанима“, рекао је Ћута.

Брнабић се надовезала.

„Извините, нисам чула, нисам власник? Молим? Нисам власник те виле? Аха, значи, три дана сте причали да сам власник, али сада кажете да нисам. Хвала вам на свему што сте показали у последњих пет дана“.

Брнабић је подсетила Јовановића да су се синоћ пред грађанима договрили да се извини.

„И то сам ја рекла, ево пред свим грађанима Србије, уколико покажем данас да сте говорили неистину, и да та, то што ви зовете Јованкина вила, а што је вила Републике Србије, није моје власништво, да је нисам купила, да ћете се данас извинити, ви сте рекли, да, извинићу се. Поштовани грађани Републике Србије, нисмо чули извините. То су такви људи“, прокоментарисала је Брнабић.

Јовановић је питао одакле јој новац за то, а председница парламента је одговорила да га је купила 2014. године, две године пре него што је ушла у политику.

„Нико мој се никада није бавио политиком. Нико мој никада није био у јавном сектору. Купила сам га на кредит, код банке Интезе, на 30 година, док сам радила у приватној компанији, а тај посао сам зарадила својим знањем, својим умећем и својим трудом“, рекла је Брнабић наводећи да је стан купила на кредит док је радила у приватној компанији.

Навела је да је Јовановић показао какав је човек.

„Нисам тражила одштету, само једно људски извини. Хвала вам што сте показали свим грађанима Србије какви сте“, рекла је Брнабић.

Јовановић је потом извињење упутио покојној Јованки Броз.

„Да, ја се извињавам покојној Јованки Броз што смо дозволили да овако нешто (мислећи на Брнабић) живи у њеној кући“, рекао је Јовановић, након чега су посланици власти почели да праве буку.

Nova/Screenshot/RTS

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар