Почетна » Н1: Фирма Проинтер за годину дана добила посао на 17 јавних набавки у Србији

Н1: Фирма Проинтер за годину дана добила посао на 17 јавних набавки у Србији

од admin
0 коментар

 

Уговоре су Проинтеру као најбољем понуђачу – самостално или у групи – додељивали и Електропривреда Србије, ГСП Београд, Министарство унутрашњих послова, Службени гласник, Национална служба за запошљавање, али и Југоимпорт СДПР, Секретаријат за финансије града Београда, ЈКП Паркинг сервис…

Предмети набавке били су разнолики – од набавке ласерских штампача и скенера, преко услуга консултовања у вези са софтвером и одржавања рада информационих система, па до – набавке намештаја за МУП.

Секретаријат за финансије Града Београда доделио је 2. септембра уговор у јавној набавци вредној 61,2 милиона динара са ПДВ-ом предузећу Проинтер систем доо Београд.

Реч је консултантско-сервисним услугама за решења за системски софтвер (САП ЕРП решења) на нивоу индиректних буџетских корисника – за 30 установа културе, Туристичку организацију Београда, Центар дечјих летовалишта и опоравилишта града Београда, Прихватилишта за децу Београда и Центра за социјално предузетништво, навео је Н1.

Претрагом Портала јавних набавки долази се до податка о укупно 17 јавних набавки – од 11. августа 2020. године до 2. септембра 2021. – за које је као понуђач изабран Проинтер, предузеће које се доводи у везу са Славишом Кокезом, иако је као њен једини власник и директор од октобра 2018. године у регистар Агенције за привредне регистре (АПР) уписана – Ивана Рајић.

Према подацима АПР, Проинтер систем доо основан је у децембру 2012. године. Оснивач је био Зоран Стојанов који се две године касније „исписао“ из Регистра привредних друштава, да би као оснивач и директор био уписан Слободан Квргић, који на том месту остаје до октобра 2018. године.

Према наводима Инсајдера, колико је Проинтер у том периоду постао доминантан захваљујући пословима са државом најбоље показује податак да је током 2012. Проинтер победио само на једном, а 2016. на чак 150 тендера – од увођења информационих система до набавке штампача и тонера.

У јавним набавкама у протеклих годину дана фирма Проинтер учествује или самостално – попут управо добијеног посла који је расписао Секретаријат за финансије Града Београда, или као члан групе понуђача, попут посла који је заједно са Еуросалон фабриком добио код Министарства унутрашњих послова Србије.

У случају јавне набавке намештаја за МУП, посао од 2,25 милиона динара, 11. маја ове године добила је група понуђача: Еуросалон фабрика и Проинтер – Wеб који је званично у власништву Иване Рајић, која је истовремено власница и фирме Проинтер систем.

Само три дана касније, исти двојац фирми склапа уговор за још један посао – вредан 448.531 динар коју је расписао МУП, а реч је такође о – намештај, пише Н1.

На сајту Проинтера наводи се да је реч о „водећој компанију у Србији и региону за пружање услуга и имплеменатцију решења на пољу Информационих технологија“.

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар