Почетна » Јадранка Јоксимовић се огласила после бурне седнице СНС и расправе са Вучићем

Јадранка Јоксимовић се огласила после бурне седнице СНС и расправе са Вучићем

од Други Пишу
0 коментар

Техничка министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић потврдила је да је одбила предлог да буде на челу Министарства за информисање.

На питање Данаса да ли су истините спекулације да је одбила понуду да буде министарка информисања она је рекла: „О својим разлозима сам обавестила Председника и председништво странке, и не знам шта је ту сад тема спекулација. То је нормалан демократски начин деловања у страначком и политичком животу“.

Јадранка Јоксимовић већ осам година обавља функцију министарке за евроинтеграције, а по окончању избора у априлу се говорило о томе да је неизвесно остати на истој позицији.

Јоксимовић се најчешће помињала као будућа министарка задужена за заштиту животне средине, али је се лидеру СНС Александру Вучићу чинило да би она била ипак најбоље решење за министарку информисања и телекомуникација.

Подсетимо, портал Нова.рс објавио је да је дошло до сукоба између Јоксимовић и Вучића, кад је шеф српске државе понудио одлазећој министарки да промени ресор.

Према информацијама Нова.рс, Јоксимовић је разговарала и раније о овој идеји са премијерком и мандатарком Аном Брнабић, којој је, како нам је речено, поручила да не жели поменути ресор и преузме ново министарство

„Тада је рекла да сматра да је свој посао радила добро и да не види разлог због чега би прихватала ову промену“, објашњава наш саговорник и напомиње да је Јоксимовић доживела као понижавајућу понуду да мења ресори и да напусти министарство које води већ осам година.

„Њен став је био да би радије да не буде део Владе, ако не може да буде на истом месту и да не жели ‘утешне’ функције. То је Вучићу направило одређене проблеме, јер још увек нема јасно решење ко ће бити на челу Министарства инофрмисања и телекомуникација“, каже наш саговорник.

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар