Почетна » Јасно је зашто Александар Шапић није могао да се сети своје адресе на суђењу са Видојковићем: Погледајте списак свих његових станова и вила

Јасно је зашто Александар Шапић није могао да се сети своје адресе на суђењу са Видојковићем: Погледајте списак свих његових станова и вила

од Други Пишу
0 коментар

Бивши градоначелник Београда Александар Шапић на данашњем суђењу са новинаром Марком Видојковићем није могао да се сети адресе свог пребивалишта, па је ту информацију затражио од своје адвокатице. И не чуди да Шапић није могао да се сети своје адресе, будући да само у Београду поседује најмањедва стана, а поред тога и вилу у Трсту. Како смо чули од тадашњег посланика Ђорђа Микетића, власник је и некретнине у елитном делу Барселоне.

Бивши градоначелник Београда у просеку једном годишње пријављује промене у имовини – купује некретнине или их продаје.

Шапић, наиме, у свом власништву има вилу на Бежанијској коси, за који он тврди да је стан, а који је недавно реновиран.

Када је откривено да је Шапић купио ту вилу, Шапић је пријавио Агенцији за спречавање корупције да је реч о објекту који има површину 98 квадрата. Међутим, у јуну 2022. године, како је објавила Нова.рс, на сајту Катастра непокретности писало је да је реч о вили од 149 квадрата.

Према подацима на сајту Агенције, који су ажурирани почетком 2023. године, тај објекат има површину од 340 квадрата. Исто пише и у Катастру непокретности. Реч је о седмособном стану.

Осим тог објекта, Шапић у свом власништву има још један од 149 квадрата. Како пише у катастру, поседује етажу под земљом, као и у поткровљу.

Тај стан се налази у истој улици као и вила.

Ту међутим није стао.

Вила у Трсту
Према подацима БИРН-а, Шапић је 2018. купио кућу у близини Трста површине од око 387 квадрата, гаражу/помоћну просторију од око 127 квадрата, приступни пут од 4 кватдратна метра и 4,35 одсто шуме, укупне површине од око 6.200 метара квадратних.

Ништа од тога се није налазило на сајту Агенције за спречавање корупције.

Међутим Агенција је, под притиском јавности, саопштила да је Шапић у Извештају о имовини и приходима који је поднео Агенцији 22. јануара 2019. године, пријавио да је током 2018. године купио стан у Трсту на адреси Страда Нуова Пер Опицина.

Агенција да тврди да „како је Александар Шапић Агенцији доставио сагласност за објављивање података о предметној непокретности који нису јавно доступни, овим путем прецизирамо податке из Извештаја Александра Шапића из 2019. године“.

Међутим, квадратура тог објекта се није поклопила са подацима из документације коју је објавио БИРН. Агенција је обећала да ће истражити овај случај, али ни после годину и по дана нису саопштили резултате.

Некретнинама у Шапићевом власништву ту није крај.

Стан у Барселони?
Некадашњи посланик Ђорђе Микетић изнео је прошле године податак да градоначелник Београда поседује стан у Барселони, а јавно га је путем Твитера упитао да ли је то истина, наводећи да се некретнина налази у елитном делу тог града.

Шапић је саопштио јавности, након масовног убиства у беогардској основној школи 3. маја прошле године, да је тада био у посети својој породици која живи у Барселони.

„Питања за Александра Шапића: Да ли имате стан у елитном кварту Барселоне? Колико сте платили тај стан и из којих извора? Да ли сте стан пријавили пријавили Агенцији? Да ли сте у том стану били 3. маја? Молим одговорите хитно или ћу предочити доказе“, написао је Микетић на друштвеној мрежи X.

Стана из Барселоне нема у његовој имовинској карти.

Као градоначелник, Александар Шапић имао је плату 138.979 динара, а као бивши ватерполиста прима и националну пензију у износу од 128.712 динара.

Foto:Nova S, TANJUG/ JADRANKA ILIC, BIRN Srbija, Nova S

Анђела Вучићевић  Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар