Почетна » „Један је разлог против избора, а да ли ће их бити знаћете до 15.“

„Један је разлог против избора, а да ли ће их бити знаћете до 15.“

од admin
0 коментар
Премијер Александар Вучић рекао је да ће коначну одлуку о расписвању ванредних парламентарних избора донети пре 15. октобра, по повратку из Брисела, као и да ће на ту одлуку утицати озбиљне ствари, а не политичке манипулације.

Вучић борави у Стразбуру, где је новинарима рекао да на одлуку о расписивању избора неће утицати никакве политичке манипулације и бесмислице које неко износи, већ озбиљне ствари и најавио да ће је донети по повратку из Брисела, где ће боравити 13. октобра.

На питање новинара да ли изјава лидера ДС Бојана Пајтића да га држава прислушкује може да буде „окидач“ да распише изборе, премијер је одговорио да то само показује чиме ће многи да се служе и уједно подсетио на аферу Бодрум, аферу самоисписивања графита…

– Плашим се да то много више говори о онима који такве ствари раде него о нама – рекао је Вучић који је подвукао да ће одлуку о томе да ли ће избора бити или не донети на основу много озбиљнијих ствари.

Постоје многи разлози за изборе, рекао је премијер, али и додао и да постоји један велики да их не буде, а то су економске реформе, завршетак процеса приватизације, завршетак реформе у оквиру наших јавних предузећа…

Као разлог за изборе он је навео атмосферу која се ствара, али и то да је добро поново кренути, рестартовати и показати да ли је народ заиста за једну или за другу политичку опцију.

– Мислим да људи у Србији ствари одлично разумеју и никада нисам од њих крио ни тешке мере када смо доносили, а да разлог проналазимо у лажном прислушкивању и у лажним графитима или не знам чему, то нећу никада и то би било бежање и склањање од одговорности – поручио је премијер.

На питање да прокоментарише графите који су се појавили у Новом Саду – „Војводина – Каталонија“, Вучић је рекао да је то потпуно бесмислено, јер нико на северу Србије, нико у Војводини није за то, али да неки људи покушавају да направе лошу атмосферу.

– Не би ме чудило да неки крену и да пробају да то питање интернационализују, али мислим да за то не постоји никаква шанса зато што воље ни у српском ни у другом народима за тако нешто нема – рекао је премијер.

Како каже, због тога се није нимало насикирао, јер је Србија чврста и много снажнија него што су многи мислили и земља коју данас такви лоши подухвати не могу да угрозе нити уплаше.

Тањуг/Вести Онлине

Можда ти се свиди

Оставите коментар