Почетна » Јеремић: Додик нас је осрамотио

Јеремић: Додик нас је осрамотио

од admin
0 коментар

 

„Да је неко смишљао како да једним потезом подвали и Додику и Лаврову, усмери пажњу међународне јавности на проблеме у домену владавине права у Републици Српској и Донбасу, компромитује однос канонских православних цркава и државе, дода ветар у леђа обновљеним апелима за ревизију Дејтона и доведе у изузетно непријатну ситуацију традиционалног савезника, тешко је могао да се досети овога“, навео је Јеремић у објави на свом Фејсбук налогу.

Јеремић је подсетио да је Министарство спољних послова Русије саопштило да ће „икона из 18. века из Луганска, бити враћена дародавцу, како би се преко Интерпола утврдила њена историја“, што су пренели и светски медији.

„Нема дилеме је да је икона прибављена на проблематичан начин – не би се руска дипломатија одлучила без озбиљне провере да се од неког блиског Москви, а Додик то јесте, тако недвосмислено дистанцира и опере руке“, навео је Јеремић.

Јеремић је додао да се неће „придружити захтевима за Додикову оставку“, и да због специфичности изборног система и закона БиХ, као и актуелних околности, „не мисли да би то у овом тренутку било у нашем националном интересу“.

Јеремић је навео да је из поштовања према некадашњем пријатељству, избегавао да до сада критикује Додика за његове „грешке и испаде, који су почели да бивају све учесталији и кардиналнији“.

„Али да је ово врхунска брљотина – јесте, и за њу неко мора да одговара. То подразумева да се неко високо у хијерархији власти транспарентно суочи са консеквенцама и нађе на удару закона. Све мање од тога би било понижење за Републику Српску, недостојно нашег народа и историјских веза које имамо са Русијом“, навео је Јеремић.

Народна странка

Можда ти се свиди

Оставите коментар

10 + 13 =