Почетна » Јеремић: Грађански покрети не могу да промене власт, то може само организована политичка странка

Јеремић: Грађански покрети не могу да промене власт, то може само организована политичка странка

од admin
0 коментар

 

„Ова власт се не обрачунава са тим покретима једнако брутално као са опозиционим странкама. Колико год многи од њих имали добре намере, они су само вентил за испуштање фрустрације и незадовољства грађана. Једино добро организована политичка странка може донети промену на изборима“, рекао је Јеремић на оснивању Општинског одбора Народне странке у Петровцу на Млави.

Јеремић је истакао да је за промену власти неопходно да постоји странка у стању да изнесе координисану републичку кампању и на сваком бирачком месту обезбеди интегритет изборног процеса.

„Пред следеће изборе ће испливати многи покрети, биће опет неких Белих, проевропских, монархиста, еколога, локалаца, десничара… Већина њих ће бити чисти мамац, бачен са циљем да се спречи сконцентрисан и испланиран отпор. Зато, упркос свим тешкоћама, марљиво градимо Народну странку, која је данас сигурно најбоље организована опозициона странка у Србији“, рекао је Јеремић.

Он је додао да ће наредни избори бити „кључан тест за нашу генерацију“.

„Ако овај режим опстане још свега неколико година, последице би могле бити безмало фаталне. Сведоци смо стварања акумулације капитала у рукама неколицине људи, нове класе мултимилионера и милијардера, који ће контролисати све аспекте друштва. Зато је неопходно да до промена дође брзо, и да први корак након тога буде реваншизам, односно немилосрдно привођење правди и испитивање порекла имовине“, рекао је Јеремић и навео примере Звонка Веселиновића, Николе Петровића, Славише Кокезе, власника “Миленијум тима” Стојана Вујка и Ивана Бошњака…

Јеремић је објаснио да програм Народне странке подразумева повратак демократског институционалног одлучивања у све аспекте живота, као и свеобухватну децентрализацију, затим “стручне и квалитетне људе на руководећим позицијама, за разлику од карикатура које данас имамо“, економски модел који подразумева престанак спољног задуживања и подршку домаћим предузетницима, заштиту животне средине на нивоу који уживају грађани Европе, „што значи да нема Рио Тинта и стављања река у цев“.., повратак образовања у центар друштвене пажње, као и повратак нормалности и елементарне пристојности у јавни живот.

Председник Одбора за спорт Народне странке Данило Икодиновић изјавио је да је у политику и, конкретно, спортски одбор Народне странке, ушао јер сматра да ту може да пружи највећи допринос променама у друштву које су нам неопходне.

„Дуго сам причао са Вуком Јеремићем око уласка у странку, преко два месеца. Сада из ове перспективе, када видим људе који су у Народној странци, жао ми је што одлуку нисам донео после два минута разговора“, рекао је Икодиновић.

Потпредседник Одбора за спорт Народне странке Огњен Короман подсетио је на то да су му људи из владајуће коалиције нудили посао и новац „како не би причао истину грађанима о спорту и ситуацији у којој се налазимо“.

„Све сам то одбио у вери да ћемо имати бољу и светлију будућност. Живимо у земљи где је забрањено размишљати својом главом и изнети другачије мишљење, дотакли смо дно што се тиче фудбала. Мој интерес је да помогнем и будем део позитивних промена“, поручио је Короман.
За председника Општинског одбора Народне странке Петровац на Млави изабран је професор физичког Драган Стајић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар