Почетна » Јеремић: Нисам се кандидовао на изборима јер држим реч

Јеремић: Нисам се кандидовао на изборима јер држим реч

од admin
0 коментар

 

„Нисам се кандидовао јер политика не сме да буде искључиво трчање за функцијама, већ да човек својим знањем и способностима покуша да допринесе јавном интересу најбоље што уме. Ја тако видим ствари“, рекао је Јеремић за портал Нова.рс.

Јеремић је додао да се није кандидовао и јер сматра да би требало пружити прилику млађима,
да стекну „драгоцено искуство које ће им јако користити на њиховом развојном путу“.

„Народна странка је пуна таквих људи. Потпредседник странке Мирослав Алексић је мој најближи сарадник, млад, честит човек, који је прво лице наше странке у овој изборној кампањи и којег максимално подржавам. Сваког дана сам у неком другом граду у Србији да помогнем нашим одборима који делују у немогућим условима“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да ће власт у наредних неколико недеља, односно до избора 3. априла, покушати да „убије идеју да се кампања одвија и да уопште и има избора“.

„Председник СНС-а Александар Вучић ’диже панику’ како би што већи број неопредељених остао код куће. Зато позивам све грађане да изађу на изборе, и да гласају по својој савести. Када људи мисле да влада непосредна ратна опасност, тада они који нису сигурни за кога ће да гласају, одлуче да ипак ништа не мењају, јер мисле да није тренутак за то“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да је понашање Вучића поводом кризе у Украјини потврдило да председник СНС-а сваку тему може да злоупотреби зарад остваривања краткорочних политичких циљева, не размишљајући о последицама, и да је тако и „махао сликама магацина са грашком, пасуљем и сардинама“.

„Не би ме чудило ни да Вучић пет дана пред изборе изађе и каже да су сва атомска склоништа у Србији проверена и под контролом и да потом настане потпуни хаос“, рекао је Јеремић.

Јеремић, који је бивши председник Генералне скупштине УН, навео је да је Вучић у року од 48 сати од објављивања саопштења Савета за националну безбедност променио став и гласао у УН за осуду Русије.

„Председник Србије је прво експлицитно рекао да нигде нећемо гласати против Русије нити ћемо јој уводити санкције, а само два дана касније урадио је потпуно супротно када је реч о осуди Русије“, рекао је Јеремић.

„Када је реч о санкцијама, уверен сам да је Вучић замолио Запад да сачека да прођу избори 3. априла и да је обећао да ће увести санкције Русији, а да је глас Србије у УН био ‘капара’ за то. Нисам сигуран да он има јасан план да ли да испуни то обећање, али сам потпуно сигуран да је то обећао Западу“, додао је Јеремић.

Јеремић је рекао да је оно што је председник Србије могао да уради јесте да задржи неутралност и да понуди представницима Русије и Украјине да преговарају у Београду, али да то није учинио, јер је обећао Западу да ће увести санкције Москви.

Јеремић, који је и бивши министар спољних послова Србије, рекао је да је генерални конзул Србије у Милану Радмила Селаковић, тетка министра спољних послова Николе Селаковића, и додао да она „не зна ни реч италијанског језика“, као ни генерални конзул у Трсту.

„У Адис Абеби, главном гаду Етиопије, дошли су извршитељи и узели зграду Амбасаде Србије. Министарство спољних послова Србије је покушало да ту срамоту заташка. Реч је о великој вили коју је Хајле Селасије поклонио бившој Југославији у време Јосипа Броза“, закључио је Јеремић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар