Почетна » Јеремић: О референдуму о уставним променама на Скупштини Народне странке 26. децембра

Јеремић: О референдуму о уставним променама на Скупштини Народне странке 26. децембра

од admin
0 коментар

 

„Ја нећу изаћи на референдум 16. јануара 2022. године, али док год будем председник Народне странке постојаће пуна слобода изјашњавања по свим важним питањима“, рекао је Јеремић у Крагујевцу, где је одржана Изборна скупштина Градског одбора Народне странке.

Јеремић је додао да каква год била већина на скупштини странке, свако ће имати право да говори и да се залаже за оно у шта верује, јер је Народна странка истински демократска политичка организација, која „изнад свега верује у слободу појединца и целог народа“.

„То што је неко остао у мањини не значи да би требало да буде цензурисан. Као што то данас важи у странци, сутра ће важити и у држави, када је буде водила Народна странка, а водиће је“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да је одлука о референдуму могла да буде донета и на данашњој седници Председништва Народне странке, одржаној пре скупштине крагујевачког одбора, али да је одлучено да се о том важном питању расправља на страначкој скупштини, које је навише тело странке.

„У странци постоје чврста мишљења по том питању. Владимир Гајић, као председник Правног савета, има доста чврст став да би требало изаћи на референдум и гласати против режимског покушаја да правно закуца партијску државу. Има и супротних мишљења, укључујући и првог потпредседника Мирослава Алексића и моје, које верујем да је већинско“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да Народна странка верује у владавину права и „поредак супротан оном који је успоставио СНС“.

„Нема те силе, ударца или индивидуалног одласка који би саплео и срушио Народну странку, зато што баштинимо истинску демократију. Постојаћемо још дуги низ година, а након што променимо режим председника Србије Александра Вучића, највећу одговорност за успостављање владавине права и етике у политици понеће Народна странка“, рекао је Јеремић.

Јеремић је цитирао речи Виктора Игоа да „нема те силе која може зауставити идеју када јој дође време“.

„Знамо да је наша заједничка идеја слободна Србија, а све више људи сваким даном почиње да увиђа да јој је дошло време, и да ће тренутак кулминације бити избори заказани за 3. април 2022. године. Ти избори неће бити слободни, али ћемо победити упркос томе“, рекао је Јеремић.

Јремић је навео да су „Рио Тинто и реваншизам две стране истог новчића и чине конзистентну политику“.

„Када будемо зауставили Рио Тинто, због докумената које је данашња власт усвајала, првенствено закона из 2015. године, који је правно онемогућио да се ускрати дозвола за експлоатацију тој и другим компанијама, бићемо вероватно принуђени да исплатимо велике пенале на међународној арбитражи, али то нас неће зауставити да спречимо уништење животне средине и будућности Србије“, рекао је Јеремић.

„Платићемо шта кошта да уништење Србије кроз пројекат Рио Тинта буде спречено, али то ћемо надокнадити кроз имовину одузету од оних који су Србију опљачкали. Нелегално стечена имовина биће одузета, оно што су покрали и гурнули у ’Београд на води’, јахте и џипове – све ће им то бити одузето, а Рио Тинту ћемо ако треба платити да оде из Србије, јер се у Србији неће роварити прљавим технологијама“, закључио је Јеремић.

За председника Градског одбора Народне странке Крагујевац изабран је епидемиолог др Предраг Делић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар