Почетна » Јеремић: Остајем у Народној странци, преузимам пуну одговорност за изборни резултат

Јеремић: Остајем у Народној странци, преузимам пуну одговорност за изборни резултат

Саопштење за јавност

од Жиг Инфо
0 коментар

Оснивач Народне странке и њен досадашњи председник Вук Јеремић изјавио је данас да преузима пуну одговорност за резултат странке на децембарским изборима, и да због тога елементарна етика и достојанство налажу да се повуче.

„Не одлазим из ове породице, остајем у Народној странци без резерве, посвећен идејама очувања Косова и Метохије у саставу Србије, што је главна и носећа мисија Народне странке, те идеји спајања грађанског и националног. Сигуран сам да ће и ново руководство бити посвећено тим циљевима. Ово није крај Народне странке, пред којом су, уверен сам, бољи дани, као и пред Србијом“, рекао је Јеремић на ванредној Скупштини Народне странке.

„Бакљу Народне странке преузима први међу једнакима, мој доживотни пријатељ који ће предводити странку у годинама које долазе – Владимир Гајић. Он и његов тим ће имати моју пуну подршку у будућности”, додао је Јеремић.

Јеремић је подсетио да је приликом оснивања странке пре шест и по година рекао да ће један од параметара успеха странке бити и то да он не буде њен једини председник, него да и други људи буду бирани на ту функцију.

„Када говоримо о резултатима на претходним изборима, можемо да расправљамо о центрима медијске и политичке моћи, домаћим и страним, о томе како смо систематски разбијани и споља и изнутра, али без обзира на све, морамо да се суочимо са сопственом одговорношћу. Ако не вратимо етику у политику нећемо моћи да се изборимо са тешким наслеђем из претходних времена“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да остаје веран политици Народне странке, која је садржана у документу „Српско питање у 21. веку“, усвојеном на претходној страначкој скупштини.

„Четири стуба српског питања су слобода и демократија, очување Косова и Метохије у саставу државе, независност и неутралност Србије, неговање српске просвете и културе, као и обнова националне економије и демографије“, закључио је Јеремић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар