Почетна » Јеремић: Референдум је једини начин да сачувамо Косово и Метохију

Јеремић: Референдум је једини начин да сачувамо Косово и Метохију

од Други Пишу
0 коментар

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је та странка данас широм Србије почела прикупљање потписа за референдум о одбацивању „француско-немачког“ плана за Косово и Метохију, јер је референдум једини ненасилан и демократски начин да се спречи да „у наредних неколико месеци буде почињена непоправљива штета по наше националне интересе“.

„Ништа друго објективно нема потенцијал да заустави спровођење ’француско-немачког’ плана. Будемо ли седели скрштених руку, ова издајничка власт ће испунити све што је тим планом предвиђено, укључујући и увођење ’Косова’ у међународне организације“, рекао је Јеремић новинарима у Београду.

„Одбијамо да један човек сам одлучује о овако важном питању и да у наше име издаје Косово и Метохију зарад свог опстанка на власти. Народ мора да се пита за своју будућност и за будућност државе. Нико нема право да о овако важним стварима одлучује народу иза леђа“, додао је Јеремић.

Јеремић је истакао да не говоре истину они који кажу да је својим усменим прихватањем “француско-немачког” плана председник Србије Александар Вучић ставио тачку на пристанак Србије на државност “Косова” и његово чланство у међународним организацијама, што план предвиђа.

„Та усмена сагласност обавезује само њега, и никога другог. Још увек није касно да избегнемо катастрофу“, рекао је Јеремић.

„Неки кажу да нема референдума о издаји, а ми кажемо да нема издаје са референдумом“, додао је Јеремић.

Јеремић је навео да је прикупљање потписа за референдум надстраначка и надполитичка акција.

„Позивамо зато све којима је стало да сачувамо Косово да својим потписом допринесу остварењу једине околности у којој ће то бити могуће – расписивање народног референдума, обавезујућег за све државне органе. Спремни смо и да подржимо све друге акције које за свој циљ имају спречавање издаје“, рекао је Јеремић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар