Почетна » Јеремић: Реваншизмом ћемо спречити да корумпирани милијардери контрилишу судбину наше деце

Јеремић: Реваншизмом ћемо спречити да корумпирани милијардери контрилишу судбину наше деце

од admin
0 коментар

 

“Њени формални власници, Стојан Вујко и Иван Бошњак, су блиски сарадници власти, али има још људи попут њих. Такви су и Звонко Веселиновић и Никола Петровић, такав је до јуче био и Славиша Кокеза. Ствара се нова класа мултимилионера и милијардера. Они се богате на рачун наше деце, исисавајући новац из буџета који се пуни кредитима из иностранства, а које ће морати да враћају будуће генерације. Ако нешто по том питању не предузмемо, они ће бити господари судбине наше деце. Реваншизам једини начин да то спречимо”, рекао је Јеремић у интервјуу за Таблоид.

Одговарајући на питање на који начин Народна странка планира да спроведе реваншизам, Јеремић је рекао:

“Законским мерама. Оне морају бити оштре, свеобухватне и примењиване без изузетка. Неопходно је да формирамо ново специјално тужилаштво, на чијем челу ће бити пажљиво биран човек, заштићен као бели медвед. Након што буде постављен, специјални тужилац ће моћи да самостално ради. Уз то, требаће нам и пакет закона о лустрацији и пореклу имовине”.

Он је подсетио да компанија “Миленијум тим” приходује астрономских милион динара на сат послујући са државом и то готово искључиво без тендера, на пример у гасификацији широм Србије.

“Али не раде они само то. “Миленијум тим” учествује и у изградњи „Београда на води“, Савске променаде и куле „Београд“, у изградњи државних станова у Нишу, Врању… Та фирма је у ИМТ-у и „Гоши“, она треба да буде и извођач радова у Макишу, где је најављена изградња метроа и стамбеног насеља на водоизворишту са кога се Београд снабдева пијаћом водом”, казао је Јеремић.

Коментаришући односе на Балкану и потенцијално решење косовског питања, Јеремић је рекао да се нон-пејпери у дипломатији обично користе “да би се пустио пробни балон” или “испровоцирала одређена политичка реакција на циљаном простору”.

“Пример чисте провокације је онај тзв. Јаншин, у коме су предложене силне промене граница на Балкану, до чега се готово извесно не би могло доћи без ратних сукоба. Други папир, који се бави Косовом, назван је “француско-немачким”. Француска и Немачка тврде да не стоје иза њега, али демантовали су то на један специфичан начин. Ко зна да чита дипломатски језик, није могао да не примети да је то демант без директног демантија”.

Он је додао да се у њему “нуди посебан статус и гаранције за Српску православну цркву (СПЦ), на начин који није предвиђен у ранијим идејама које су се на Западу разрађивале”.

“Верујем зато да је то пробни балон, пре свега, за СПЦ, која је најозбиљнија препрека за потписивање било каквог документа који би за своју последицу имао формално одрицање Србије од Косова и Метохије. Међутим, у овом, као и у свим другим документима који су раније стављани на сто, Косово на крају ипак постаје члан Уједињених нација. То је црвена линија која нипошто не сме да буде пређена”, закључио је Јеремић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар