Почетна » Јеремић: Спречити Закон о полицији у скупштини и испред ње

Јеремић: Спречити Закон о полицији у скупштини и испред ње

За председника Општинског одбора Народне странке Врачар изабран је Игор Стојменовић

од Жиг Инфо
0 коментар

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да Закон о полицији „не сме да прође“ и да би на дан када тај закон дође на дневни ред скупштинске расправе испред парламента требало да се окупе грађани како би одбранили своју слободу и „спречили режим да их по том закону легално шпијунира, прати, злоставља и наноси какво год зло пожели“.

„Ако прође Закон о полицији, можемо заборавити на нашу слободу. Нисам неко ко би лако позивао на улицу, три пута мерим пре него што пресечем, али ако ћемо за нешто да се боримо и позивамо комшије да нам се придруже, онда је то Закон о полицији“, рекао је Јеремић на изборној скупштини Општинског одбора Народне странке Врачар.

Јеремић је истакао да грађани и опозиција не смеју дозволити да власт „смува“ доношење Закона о полицији тако што ће заказати седницу данас за сутра, са идејом да прођу „као пас кроз росу“.

„Не би требало да наседамо позивима фантомских удружења, чији је циљ да се шири конфузија и издува балон незадовољства. Протест би требало да се одржи баш на дан када закон буде на дневном реду у парламенту – да тада народ буде испред скупштине, а посланици у скупштини, и да наступају синхронизовано”, рекао је Јеремић.

„Морамо да будемо рационални и да бирамо битке које бијемо, терен и време. Закон о полицији је прави терен, а право време је када закон буде у скупштини. За то би требало да се спремамо већ сада, јер ће се то највероватније догодити у наредних месец дана“, додао је Јеремић.

Јеремић је навео да ће поводом Закона о полицији бити „много конфузије и лажних вести“, али да је неопходно да Народна странка и друге опозиционе партије обавесте грађане о чему је заправо реч и колико је тај закон опасан.

„Закон о полицији је црвена линија преко које не смемо прећи, јер ако тај закон прође, власт ће свима моћи да нам ради шта год пожели, и да за то не одговара када дођу промене“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да „режим може да падне“ само на три велике теме – слобода, Косово и Метохија и литијум.

„Слобода се брани спречавањем Закона о полицији и ако се покаже да је народ спреман да се брани, онда ће брзо на дневни ред доћи и друге две теме“, закључио је Јеремић.

За председника Општинског одбора Народне странке Врачар изабран је Игор Стојменовић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар