Почетна » Јеремић: Спровођење „француско-немачког“ споразума води ка укидању РС и уласку Србије у НАТО

Јеремић: Спровођење „француско-немачког“ споразума води ка укидању РС и уласку Србије у НАТО

Саопштење за јавност

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да спровођење у дело „француско-немачког“ плана за независност Косова и Метохије неминовно води ка захтевима за укидање Републике Српске и уласку Србије у НАТО у наредним годинама и да је одбацивање тог плана на референдуму једини начин да Србија заштити своје националне интересе.

„Ако председник Србије Александар Вучић почини велеиздају на Косову и Метохији, Запад ће од њега тражити да пристане на укидање РС и на крају да Србија уђе у НАТО. Он ће морати да пристане на све што од њега траже, јер је уцењен и нема куд зато што зна да ће бити на слободи само док је на власти“, рекао је Јеремић за канал „ТВ лига“.

Јеремић је навео да се Вучићу морају „везати руке“ како не би спровео у дело „француско-немачки“ којим је предвиђено да Србија прихвати независност Косова и Метохије и омогући „Косову“ да постане члан УН.

„Неспорна је воља већине народа да се не прихвати независност наше јужне покрајине, али само референдум може да преточи ту вољу у форму обавезујућу и за власт. Народ као носилац суверенитета мора бити тај који одлучује о својој судбини и народ је увек у праву“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да је „остало још свега неколико месеци да се спречи национална катастрофа“, јер су анексом усвојеним у Орхиду предвиђени прецизни рокови за спровођење споразума у дело.

„Ако ’Косово’ уђе у УН, нико више неће моћи да га извади одатле, а Велика Албанија била би створена за неколико година уједињењем ’Косова’ и Албаније, што би довело до нових сукоба на Балкану, јер би та држава имала територијалне претензије према Србији, Црној Гори, Северној Македонији и Грчкој“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да је Србија у „преломном тренутку, сличном ономе у којем је била Црна Гора 2012. године“.

„Тада је Мило Ђукановић био пред подизањем оптужнице у Италији, па је да би се спасио одлучио да окрене леђа Русији и свом снагом крене у НАТО, чиме је купио подршку Запада да влада још наредних 10 година. Ако Вучић спроведе ’француско-немачки’ план у дело, на сличан начин добиће зелено светло Запада да ради шта хоће у Србији – трпа новинаре у затвор и шаље Жандармерију да убије бога у народу ако се побуни против ископавања литијума“, закључио је Јеремић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар