Почетна » Јеремић: Српски свет је Вулинова измишљотина

Јеремић: Српски свет је Вулинова измишљотина

од Други Пишу
0 коментар

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је „српски свет“ конфабулација министра унутрашњих послова Александра Вулина „изведена из руске кованице непримењиве на нашу ситуацију“, а да држава Србија мора да води рачуна и пружа подршку Србима који живе ван матице тако да не доводи у питање стабилност региона.

„Поштовање суверенитета и територијалне целовитости свих држава региона и света је била и требало би да буде у будућности политика Србије, и биће када Народна странка буде на власти“, рекао је Јеремић у интервјуу Федералној телевизији из Сарајева.

Јеремић је навео да је природно да су Срби у другим државама блиски са сународницима у Србији и да са њима сарађују, и додао да би та сарадња требало да се одвија на начин који никога не угрожава.

„И то је могуће. Када сам био министар спољних послова, такође је приоритет била сарадња и подршка свима који се осећају Србима, а живе ван Србије, и то је рађено тако да није довођена у питање стабилност региона“, рекао је Јеремић.

Упитан да ли у БиХ „може доћи до проблема“, Јеремић је одговорио да је историја показала да може и да би било неодговорно рећи „не, не може ништа да се деси“.

„Било би од огромне важности да, ако желимо да живимо на овим просторима и да наша деца остану да живе на овим просторима, неке грешке из прошлости не поновимо. Да не дозволимо, нико ко од нас, да буде на било који начин злоупотребљен за било који циљ који није заједнички циљ свих нас који овде живимо“, закључио је Јеремић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар