Почетна » Јеремић: Већина грађана не живи боље, потребан организовани отпор

Јеремић: Већина грађана не живи боље, потребан организовани отпор

од admin
0 коментар

 

„Грађани су отворенији него раније, огорченији су него раније. Сваког дана сам у другом делу Србије јер Народна странка много полаже на креирање организације на терену. Не само у великим градовима, већ у свим местима у Србији“, рекао је Јеремић за крагујевачки портал Глас Шумадије.

Председник Народне странке, који је и бивши министар спољних послова Србије, рекао је да је Европска унија зна да је Србија „диктатура централноазијског типа“, и да добро познаје диктатора и зна шта су му слабе тачке, на шта је спреман, колико је економских и политичких уступака спреман да направи.

„Он је за њих позната величина. И такав им тренутно одговара“, рекао је Јеремић.

„Док ми не створимо критичну масу незадовољства на организован начин, оваква врста гледања Европе тешко ће се променити. Када ми будемо пружили отпор, организован, смислен, са вишим степеном изгледа на успех него што то овог тренутка може да делује, промениће се и став европских чинилаца“, рекао је Јеремић.

Упитан о сукобу у СНС, Јеремић је одговорио да се ради о режираној представи чији је исход унапред познат.

„Подсећа све то на стаљинистичке чистке. На такав начин су се изјашњавали органи Комунистичке партије Совјетског савеза двадесетих и тридесетих година прошлог века, када је Стаљин „чистио“ партију. Исто су се изјашњавале локалне ћелије, а централни органи спроводили одлуке. У СНС-у, која има фараонистичко уређење, биће онако како одлучи председник странке, а ово је једна представа чији је мотив да се јавности представи да се одлуке доносе другачије“, рекао је Јеремић.

На питање о такозваном вашингтонском споразуму којим је предвиђено измештање Амбасаде Србије у Израелу из Тел Авива у Јерусалим, Јеремић је одговорио да не мисли да ће амбасада бити премештена, и додао да то не очекују ни Израел ни Американци.

„Ми смо се тим чином јавног обавезивања бесповратно обрукали, и више није битно да ли ће се то заиста спровести у дело. Израел је много прагматичнији по том питању, добили су изговор да после много година коначно признају Косово, и баш их брига да ли ћемо стварно да пребацимо амбасаду у Јерусалим. Много им је важније да наставе да се баве пословима некретнина у Београду“, закључио је Јеремић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар